Poté, co se Loki v MCU přiznal k bisexualitě, Tom Hiddleston prohlásil, že pro lepší zobrazení superhrdiny je potřeba udělat ještě daleko víc věcí, aby lidé tuto postavu a jeho osobnost skutečně pochopili. Loki se v MCU objevuje již deset let. A teprve ve třetím díle seriálu Loki od Disney+ se přiznal k bisexualitě, což Hiddleston označil za důležitý, ale malý krok.

Přečtěte si také: Jak bude vypadat další MCU Spider-Man? Sony a Marvel mají údajně odlišné vize

V rozhovoru pro Guardian Tom Hiddleston hovořil o přechodu od filmů k seriálu a uvedl, že představení Lokiho bisexuality bylo příležitostí prozkoumat nové možnosti postavy, aniž by se změnilo to, kým je.

"Všichni jsme chtěli zachovat charakter postavy. Chtěl jsem se ujistit, že jsme neztratili střípky z osobnosti, kterou lidé milovali, a zároveň jsme udělali něco nového," řekl.

"Také doufám, že Lokiho odhalení mělo význam pro lidi, kteří si toho už všimli. Šlo o malý krůček kupředu a je třeba jít dál. Ale rozhodně to bylo důležité rozhodnutí pro nás všechny."

Po odhalení Lokiho bisexuality loni v červnu se režisérka Kate Herron rovněž vyjádřila, že to byl malý, ale důležitý krok: "Od chvíle, kdy jsem se k Lokimu připojila, bylo pro mě velmi důležité přiznat, že Loki je bisexuál," řekla. "Je to součást toho, čím je on a kým jsem i já. Vím, že je to malý krok, ale jsem šťastná a těší mě, když mohu říct, že je to nyní v kánonu MCU."

Loki byl první významnou LGBTQ+ postavou představenou v MCU, brzy se k němu přidal Phastos z Eternals. Od té doby také Disney odmítl vystřihnout LGBTQ zmínku v novém Doctoru Strangeovi v Multiverse of Madness, která se týkala nové hrdinky Ameriky Chavez a jejích dvou maminek.

Jaký názor na Lokiho prohlášení máte vy? A jak se podle vás LGBTQ+ postavy hodí do Marvel univerza? Dejte nám vědět do komentářů.