Ke konci jara příštího roku se dočkáme velkolepé MCU podívané jménem Captain America: New World Order, jemuž se před několika dny konečně rozjela hlavní část produkce. Na místě Stevea Rogerse však tentokrát zazáří jeho dobrý parťák Sam Wilson (Anthony Mackie), který vystupoval pod přezdívkou Falcon. Podrobnosti o hlavním ději se stále drží pod pokličkou, ale už nějaký čas víme, že hlavním padouchem filmu by se měl stát Samuel Sterns alias Mr. Blue, který se už objevil ve snímku Neuvěřitelný Hulk z roku 2008.

Nyní se ale zdá, že do čtvrtého Kapitána se po dlouhých patnácti letech vrátí ještě jedna postava z Hulka. Tou se stane Betty Ross, vědkyně, profesorka a kolegyně Bruce Bannera, jejímž otcem je samozřejmě sám Thaddeus "Thunderbolt" Ross. Postavu tak opět ztvární Liv Tyler, která se do MCU vrací po dlouhých patnácti letech. Zatím ovšem není známo, nakolik velká její role v hlavním příběhu bude, je ale rozhodně možné, že po čtvrtém Kapitánovi by se následně mohla objevit ještě v dalších marvelovkách. Ale raději ještě nepředbíhejme. 

Její přítomnost ve filmu ale nemusí být zas až tak překvapující, protože jednou z primárních postav filmu by se měl stát právě výše zmíněný Thaddeus Ross, jehož roli převzal po zesnulém Williamu Hurtovi starý dobrý Harrison Ford.

Co se týče samotného děje, tak hlavní postavou se stane Sam Wilson, který po událostech seriálu Falcon a Winter Soldier (2021) převzal otěže nového Kapitána Ameriky. Novým Falconem by se zas měl stát Joaquin Torres, jehož opět ztvární Danny Ramirez. Zajímavým lákadlem by mohla být také přítomnost zcela nové izraelské superhrdinky jménem Sabra, kterou si zahraje Shira Haas. Jedná se o mutantku a budoucí členku X-Menů, která je zároveň agentkou izraelské tajné služby Mossad. V původních komiksech se zcela poprvé objevila v roce 1980 ve dvě stě padesátém čísle Neuvěřitelného Hulka.

Dále se nám ve filmu představí Carl Lumbly jako Isaiah Bradley, Eli Bradley jako Elijah Richardson a Tim Blake Nelson jako Leader.

O režii se postará Julius Onah, jenž nám například nadělil hororovou sci-fi The Cloverfield Paradox (2018), která ale rozhodně není žádnou extra povedenou podívanou. Takže ano, trochu se bojíme.

Scénář si zas vzali na starost Dalan Musson a Malcolm Spellman, kteří psali určité epizody pro zmíněný seriál Falcon a Winter Soldier.

Oficiální premiéra je stanovená na 2. 5. 2024.