Režisér Roland Emmerich nám prostě tu naši matičku Zemi ničí strašně rád. Nejdřív k tomu využil mimozemskou invazi, posléze globální oteplování, plus nezapomnělo se ani na starodávná mayská proroctví. V jeho nadcházejícím snímku Moonfall se však dočkáme něčeho nevídaného. Na Zem se totiž řítí náš starý dobrý Měsíc. A právě dnes vyšel zcela nový trailer, který nám slibuje skutečně epickou podívanou. Z traileru se taktéž dozvíme, že přistání Apolla 11 na Měsíci celou dobu skrývalo jakési hrůzné tajemství, které si astronauti nechali pro sebe. A bylo to tajemství tak strašlivé, že bylo po více než 50 let drženo pod poklicí. Nyní se ale na Měsíci probudilo něco, co už nepůjde zastavit. 

Trailer nám následně ukáže scény ze situací, které rozhodně nejsou Emmerichově filmografii cizí. Hromadná panika, tsunami, požáry, zvláštní mimozemská stvoření, evakuace, to všechno jsou zkrátka motivy, které německý režisér ve svých filmech miluje. Hlavní protagonisty ztvární herecké trio Halle Berry, Patrick Wilson a John Bradley. Ti se totiž neohroženě vydají do samotných útrob Měsíce, aby zjistili, zda neexistuje způsob, kterým by mohli zabránit zániku lidstva. Ale až zjistí, co se uvnitř Měsíce skrývá, tak budou pěkně valit oči. Emmerich už v minulosti vyjevil, že by Moonfall by nemusel být samostatným filmem, projevil totiž zájem vytvořit na jeho základě celou filmovou sérii. To ovšem bude záležet na tom, zda si film povede slušně i komerčně.

Emmerich je takovým neoficiálním mistrem katastrofického žánru. A i přestože občas jeho snímky pokulhávají s určitou logikou a kvalitou postav, téměř vždy se jedná o vizuální lahůdku, kterou si užije každý, kdo oplývá morbidní zvědavostí. V nadcházejícím Moonfallu to dozajista nebude jinak. Filmu se v kinech dočkáme 4. 2. 2022.