Před několika dny na Disney+ premiérovala první epizoda MCU seriálu She-Hulk: Attorney at Law, jenž se zaměřuje na Jennifer Walters (Tatiana Maslany), právničku a sestřenici Bruce Bannera (Mark Ruffalo), která získá Hulkovy schopnosti. Dosavadní reakce od kritiků zatím nepatří k nejhorším, stejně tak ani mnozí diváci seriál nepovažují za žádný odpad. Ale z poslední doby vyšlo najevo, že seriál taktéž čelí review bombingu, kdy mnozí uživatelé na sociálních sítích dávají sérii to nejnižší možné hodnocení. Vtip je však v tom, že například na IMDb dala více než stovka uživatelů seriálu jednu hvězdičku z deseti ještě před jeho premiérou na Disney+.

Podle analýzy od serveru Screen Rant se zdá, že seriál zatracují do horoucích pekel především muži po třicítce, naopak ódy na něj pěje hlavně ženské a mladé publikum. Mnoho negativních komentářů tak kritizovalo nejenom nefungující humor a CGI samotné She-Hulk, ale také seriál považovaly za „protimužský“.

Ovšem zároveň je nutné dodat, že seriál se na IMDb dočkal i velké míry nejvyššího možného hodnocení, kdy mu spousta uživatelů dala deset hvězdiček z deseti. Obrázek níže tak zobrazuje poněkud smutné a polarizující momentální hodnocení seriálu v době psaní článku.

She-Hulk každopádně není jediným MCU projektem, který čelil takto negativnímu review bombingu. Podobně na tom byl například i seriál Ms. Marvel, o kterém mnozí uživatelé prohlašovali, že je „příliš woke“. Za zmínku také stojí snímek Eternals z minulého roku, který se dočkal extrémně negativních reakcí už jen kvůli přítomnosti homosexuálních postav. Velká vlna kritiky se taktéž překvapivě snesla na seriál Moon Knight kvůli tomu, že v něm byla zmíněna genocida Arménů, kvůli čemuž mu dalo na IMDb mnoho tureckých uživatelů nejnižší možné hodnocení.

První řada She-Hulk skončí devátou epizodou, která bude premiérovat až 13. 10. 2022. Tak uvidíme, nakolik se do té doby hodnocení seriálu změní.

Zhlédli jste první epizodu nejnovější MCU série? Co na ni říkáte?