Koronavirus má další oběť! Pokud jste plánovali za dva měsíce návštěvu kina, abyste se podívali na akční trhák s Vinem Dieselem, tak můžete zůstat doma. Premiéra Rychle a zběsile 9 byla odložena kvůli koronaviru. Snímek je v plánu až na příští rok, konkrétně na 2. 4. 2021. To je téměř roční odklad.

Společnost Universal Pictures se rozhodla pro odklad z důvodu pandemie koronaviru, která ovlivňuje celý svět. Má se za to, že Universal Pictures nechtěli riskovat horší výdělek při premiéře, případně situaci, kdy by byla kina ještě zavřena. Nikdo totiž neví, jak to za dva měsíce bude vypadat.

Série Rychle a zběsile dosud vydělala 5,901 miliardy amerických dolarů.

Odklad Rychle a zběsile 9 komentoval na sociální síti Vin Diesel. V příspěvku se omluvil fanouškům a řekl, že tento krok byl učiněn s ohledem na bezpečnost každého z nás.

Kina jsou v současné době zavřena v České republice, Itálii, Jižní Koreji a Číně. Objevují se také názory, že brzy budou zavřena kina také ve Spojených státech amerických.

Rychle a zběsile 9 není jediný film, který byl v poslední době odložen. Snímek Tiché místo: Část II (A Quiet Place Part II) měl mít původně premiéru v březnu, zatímco nové dobrodružství Jamese Bonda ve filmu Není čas zemřít (No Time to Die) se přesunulo z dubna na listopad. Odhaduje se, že jen odklad stojí společnosti desítky milionů dolarů - to jsou ztráty z marketingu. Filmy jako Rychle a zběsile mají rozpočty přes 200 milionů dolarů.