V roce 2005 jsme se dočkali filmové adaptace nejslavnějšího fantasy díla C.S. Lewise s názvem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, která slavila dostatečně velký úspěch na to, aby mohla vzniknout pokračování. Proto o pár let později vyšly další dva díly (Princ Kaspian a Plavba Jitřního poutníka), které dobrodružství hrdinů z prvního dílu ještě více rozšířily. Fanoušci proto začali nedočkavě vyhlížet další díl, který by tentokrát zadaptoval knihu Stříbrná židle. A i přestože se v roce 2013 dostal čtvrtý díl do prvotních fází výroby, nakonec musel být celý projekt zrušen. Údajně to bylo kvůli kreativním neshodám mezi samotnými tvůrci. Celá série tak musela jít na dlouhá léta k ledu, což samozřejmě zklamalo celou řadu fanoušků. 

V roce 2018 ale přišel Netflix s ohlášením, že se chystá Narnii oživit. Dodnes však uchovává veškeré informace pevně pod pokličkou, nejenže zatím nevíme, kdy přesně se netflixové verze dočkáme, ale ani nemáme potuchy o její podobě. Netflix každopádně ohlásil, že z Narnie chystá vytvořit zcela nové universum, což může znamenat, že se dočkáme nejen adaptací dalších Lewisových knih, ale i spin-off projektů, které se od knih budou odchylovat. Je také možné, že Netflix se rozhodne pro kompletní reboot, tudíž bychom se v budoucnu mohli dočkat remaku na první tři vydané díly. 

Na novodobé verzi Narnie bude pracovat Matthew Aldrich, který se ujme role kreativního architekta. Jako producenti se představí Mark Gordon, Vincent Sieber a Douglas Gresham, který je nevlastním synem C.S. Lewise. Byl to právě Mark Gordon, který letos v srpnu fanoušky uchlácholil, že celý projekt je stále v pohybu, přičemž Netflix nemá plány ho nechat zmrazit. Stále však ještě nevíme, kdo se chopí otěží režie a scénáře. Uvítali byste další díl Letopisů Narnie? A je dobře, že si to vzal na starost právě Netflix?