Letitia Wright, hvězda z Black Panthera, která v MCU ztvárňuje schopnou Shuri, se nedávno rozhodla zareagovat na článek od The Hollywood Reporter, který se věnoval kauzám známých herců, plus i tomu, nakolik ovlivní jejich šance na Oscara. Letitia Wright je v onom článku zmíněna také, ale herečce se to ani trochu nelíbí.

Zprvu si ale musíme připomenout, jaká kauza se kolem herečky vlastně točila. Určitě se všichni shodneme na tom, že rok 2020 patřil zcela jednoznačně pandemii koronaviru, která silně zatřásla i s filmovým světem. Ovšem v době, kdy se začínalo proti covidu očkovat, se herečka rozhodla na svém Twitteru sdílet kontroverzní antivaxerské video, které i zacházelo do konspirací týkajících se původu viru.

Na herečku se za to následně snesla velká vlna kritiky za to, že sdílí dezinformace o vakcínách, v rámci čehož si pak Wright na nějakou dobu zrušila jak Twitter, tak i Instagram. Následně se pak nechala slyšet, že jejím záměrem nebylo nikomu ublížit, pouze chtěla vyjádřit obavy z toho, co vakcíny obsahují a co mohou způsobit. 

Nyní se vraťme zpět do současnosti. Jak již bylo řečeno, The Hollywood Reporter vydal před pár dny článek, který se zabýval tím, jak mohou osobní kontroverze herců jako Letitia Wright, Brad Pitt a Will Smith ovlivnit jejich šance na získání Oscara. Článek tak porovnává šance těchto tří herců s cenami a nominacemi, kterých se v minulosti dočkaly hvězdy, jež byly obviněny ze sexuálního obtěžování a domácího násilí. Herečce se však absolutně nelíbilo, že je ve článku zmíněna. Na svém Instagramu tak zveřejnila příspěvky skrze Insta Stories, které si můžete přeložené přečíst níže:

,,Scottu Feinbergovi a všem z této publikace. Jste všichni neuvěřitelně neuctiví. Jak se opovažujete. Zmínili jste mé jméno vedle mužů, kteří byli obviněni ze sexuálního obtěžování. To je naprosto odporné jednání. V tomto bodě už to je osobní pomsta vůči mé osobě. Neudělala jsem nic špatného, ale s úctou jsem odmítla dělat rozhovory s touto publikací. Přestaňte se svými nesmysly. Před DVĚMi lety jsem se omluvila. K tématu se nevyjadřovala. Lhali jste a tvrdili, že jsem o tom dál mluvila s herci a štábem během natáčení. Nebyla to pravda. Zeptejte se mého producenta a režiséra. Vaše zaujatost vůči mně je nyní ještě jasnější. Nebudu mlčet. Přestaňte se svým odporným chováním.“

Letitia Wright dále navázala na onu kauzu ohledně vakcín z roku 2020:

,,Když mi celý svět před dvěma lety říkal, abych se zabila kvůli videu, které jsem zveřejnila a za nějž jsem se omluvila, zůstala jsem zticha. Držela jsem se v ústraní a soustředila se na svou práci. A teď jsem na druhé straně. Kvůli čemu vkládáte vy, takzvaní novináři, kterým máme věřit, do svého odporného článku mé jméno?“

Mluvčí od The Hollywood Reporter v prohlášení pro Insider následně uvedl:

,,Upřímně oceňuji zpětnou vazbu a dialog kolem tohoto článku. I když záměrem nebylo ztotožňovat situaci Letitie Wright s ostatními zmíněnými v článku, přičemž v příběhu jsme to zdůraznili, chápeme také, že někteří to viděli jinak. Letitii jsme uvedli na naší titulní stránce a vychvalovali její velký talent v recenzích. A těšíme se, že budeme pokračovat v zaznamenávání její kariéry.“

Kvůli kauze s herečkou někteří fanoušci dokonce po Marvelu chtěli, aby byla role Shuri přeobsazena. Zastání však našla jak u producenta druhého Black Panthera Natea Moora, tak i u režiséra Ryana Cooglera. Podpořil ji i herec Don Cheadle, ovšem zároveň se nechal slyšet, že ono sdílené video bylo opravdu hloupé.