Batgirl je filmem, který už pravděpodobně nikdo z nás nikdy neuvidí, protože před několika týdny zamířil do hlubin trezorů společnosti Warner Bros. Discovery, která mu v létě zcela zrušila premiéru. Společnost tak hodila do koše projekt s rozpočtem asi kolem devadesáti milionů dolarů, což zcela pochopitelně šokovalo nejenom fanoušky DCEU, ale i filmové tvůrce.

Náležitě zklamaná byla i hlavní představitelka Batgirl, kterou se stala mladá herečka Leslie Grace, pro níž role známé DC hrdinky znamenala hodně. Herečka se ale nedávno na svém TikToku rozhodla vydat krátké video ze samotného natáčení, která nám dá alespoň maličkou představu o tom, jak by Batgirl mohla vypadat, kdyby jí Warner Bros. Discovery nepodřízlo hrdlo. Na hereččino video se tak můžete podívat níže. 

Snímek se taktéž dočkal „pohřebního“ promítání, kterého se zúčastnili nejenom tvůrci, ale také i někteří hollywoodští insideři. Bylo v podstatě takové smutné rozloučení s celým filmem. A to těsně před jeho uložením do rakve. Taktéž se i šušká o tom, že film má být zcela zničen, čímž by studio daňovému úřadu dokázalo, že už ho v budoucnu opravdu nikdy nezveřejní.

Zrušení Batgirl bylo pro mnoho fanoušků obzvlášť zdrcující také z toho důvodu, že se v něm měl po dlouhých třiceti letech opět objevit Batman v podání Michaela Keatona. Objevit by se měl ale v nadcházejícím filmu o Flashovi, který nakonec zrušený nebude, protože se starý dobrý Ezra Miller omluvil za své ptákoviny z minulosti. 

A jak je známo, Batgirl nebyla jediným projektem, kterého se čistka studia dotkla. Byla například zrušena premiéra dlouho očekávaného animovaného seriálu Batman: Caped Crusader, který se měl původně objevit na HBO Max. Toho ale se vší pravděpodobností z hrobu vytáhne jiná streamovací platforma, která na něj získá práva. Dále také společnost střelila do hlavy projekty jako Wonder Twins a Scoob! Holiday Haunt.

Warner Bros. Discovery taktéž pátrá po osobě, která by se mohla stát v podstatě takovým Kevinem Feigem pro filmový DC univerz. DC Films momentálně vede Walter Hamada, který však ze své funkce málem odstoupil poté, co vyšlo najevo, že se Batgirl ruší. Nakonec se ale rozhodl zůstat až do října, kdy má mít premiéru Black Adam. Stále však není jasné, kdo ho po jeho odchodu nahradí.