Netflix nezapomíná ani na svoji filmovou produkci, byť na rozdíl od té seriálové je to s kvalitou těchto filmů jako na houpačce a těch kvalitnějších je rozhodně o dost méně než těch, u kterých litujeme ztraceného času. 

Nicméně je zde i pár želízek v ohni. Například novým trailerem se pochlubil akční film s velmi hravým názvem Gunpowder Milkshake. O scénář a režii se postaral izraelský režisér Navot Papushado a nutno podotknout, že prozatím na větší průlom čeká a ten právě může přijít zde.

Mladičká Sam je v brzkém věku odloučena od své matky Scarlet, která je čirou náhodou skvělou vražedkyní. Sam je vychována v podobném duchu organizací The Firm. Netrvá dlouho a Sam se vydává po stopách své matky, jenže nic není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. 

Je to trochu klišé, ale hlavní hrdinka se dostane do rozkolu se společností, které slouží a ta na oplátku na ni pošle armádu hrdlořezů, takže o zápletku je postaráno. Trailer samotný je tedy dost spoileroidní a čekal bych, že si pár věcí nechá pro sebe. Ale třeba si film nějaká překvapení ještě schoval.

Ale i tak to vypadá na velmi zajímavou akční jízdu. Ve mně se během sledování mísily dva pocity. Ten první je, že mi atmosféra připomíná žánrová esa jako je John Wick, Wanted nebo nebo Kill Bill, protože hlavní motivací filmu je pomsta a její zručné provedení. Uvidíme, jestli kvalitou se těmto dnes již klasikám Gunpowder Milkshake alespoň přiblíží.

Druhý pocit je poněkud trpčejší. Ve filmu vznikne čistě ženská skupinka drsných slečen, které pro ránu nejdou daleko. Bohužel jsem si hned vzpomněl na emancipovanou proměnu Harley Quinn a nejsem si jistý, jestli jsem schopen strávit něco podobného podruhé. Obzvlášť, když o režijní a scénáristické kvalitě máme jisté pochybnosti.

Jestli ale něco rozhodně vypadá zajímavě, tak je to casting hlavních a vedlejších postav. V roli Sam se představí Karen Gillian (Strážci Galaxie, Doctor Who). Skotské herečce by akční role měla sedět jako ulitá a jsme zvědavy na její akční scény se zbraněmi. Už ve Strážcích Galaxie, kde si zahrála Nebulu, ukázala, že ji role drsné holky svědčí. 

Další ženou, která má drsňáctví přímo v DNA je britská herečka Lena Headey (Game of Thrones, 300: Vzestup říše). Její role bude Samina matka Scarlet a tahle dvojkombinace by mohla být opravdu zajímavá, protože badass potenciál tohoto dua je na brutální úrovni. K dokonalosti nám snad chybí pouze Emily Blunt.

Dvojici hereček doplní další ženské osazenstvo Carla Gugino (Watchmen), Freya Allan (Zaklínač), Michelle Yeoh (Tygr a Drak) a Angela Bassett (Black Panther). Hlavní mužské, a především nepřátelské postavy, ztvární Paul Giamatti (Sejmi je všechny) a Ralph Ineson (Ready Player One). Vlastně nám obsazení rolí dost imponuje a těšíme se, co celý herecký ansámbl ve finále předvede. 

Film se objeví na Netflixu již 14. července. Navíc prostor by toto dílo mělo dostat již v pondělí na akci Geeked Week, která je jakousi televizní obdobou herního veletrhu E3. Právě na pondělí v podvečer připadá čas na segment ohledně netflixovských filmů a Gunpowder Milkshake rozhodně nebude chybět.