Je tomu pouhý týden, co na českém knižním trhu vyšel třetí díl space opery Legie s podtitulem Šprti a frajeři a nakladatelství Epocha již oznámilo, že ve spolupráci s Audiotékou připravila očekávanou audioknihu. Ta posluchačům nabídne necelých osm hodin akce, zábavy a humoru.

Přečtěte si také: Nakladatelství Epocha oznámilo třetí díl akční sci-fi série Legie

Za četbou opět stojí známý český herec a dabér Martin Stránský, který v minulosti propůjčil hlas například Benderovi z Futuramy, Dr. Housovi, Altairovi v prvním dílu série Assassin’s Creed či Arthasovi v oblíbené strategii Warcraft III. Celý proces tvorby audioknihy režírovala Helena Rytířová.

Audiokniha už je v současné době k dispozici na eshopu Audioteka za 299 korun. Audiotéka případným zájemcům nabízí 40minutovou ukázku zdarma, avšak podmínkou pro její spuštění je registrace na již zmiňovaném eshopu. Pokud se vám nechce zatím nikde registrovat, na YouTube kanálu Nakladatelství Epocha si můžete z audioknihy alespoň pustit vybrané čtyři minuty.

Přečtěte si také: Pokračování české space opery Legie s podtitulem Amanda ukazuje, jak se má dělat správné akční sci-fi

Legie je nová dvanáctidílná space opera od českého autorského dua skládajícího se z Františka Kotlety a Kristýny Sněgoňové. Třetí díl s podtitulem Šprti a frajeři má na starosti již zmiňovaná autorka. Příběh těsně navazuje na druhý díl s podtitulem Amanda a měl by čtenářům představit vedlejší linku týkající se již známých postav. Podle informací od Kristýny Sněgoňové by měl hlavní myšlenku příběhu série posunout až František Kotleta, který na letošní rok připravuje další dvě pokračování

„Porazit Společenství, osvobodit zotročené lidstvo, získat zpátky Zemi – to jsou sice záslužné cíle, ale jen odhodlání nestačí a prostředky k jejich dosažení posádce lodi Kraksna chybí. Zakázka pro vesmírnou mafii se proto nedá odmítnout. Naštěstí nevypadá složitě – dostat se na místo poslední bitvy dvou vyhynulých druhů a něco speciálního odtamtud odnést. Vesmírný hřbitov plný mrtvol a zničených lodí ve vzdáleném koutu sektoru nevypadá jako nic, s čím by si kapitán Bouchač, ehm, tedy Moravec nedokázal poradit. Aspoň do okamžiku, než se objeví staří nepřátelé a jejich vinou si posádka Kraksny začne dělat nové. Závod s časem začíná a poslední svobodní lidé ve vesmíru nejsou jediní, kdo v něm hraje svůj part o přežití.“