Po celkem krátké době se své audioverze dočkal i druhý román z dvanáctidílné sci-fi série Legie s podtitulem Amanda, který přinesla na světlo světa česká spisovatelka Kristýna Sněgoňová (Zřídla, Město v oblacích) na konci listopadu/novembra roku 2020. O audioknize informovalo nakladatelství Epocha na facebookové stránce Fantastická Epocha.

Přečtěte si také: Pokračování české space opery Legie s podtitulem Amanda ukazuje, jak se má dělat správné akční sci-fi

Amanda navazuje na první díl s podtitulem Operace Thümmel od Františka Kotlety (Bratrstvo krve, série Tomáš Kosek) v celkem krátkém časovém horizontu. Posádka vesmírné lodi Kraksna, skládající se z ještěrčí mimozemšťanky Agy, bývalého člena BIS Moravce, šíleného ruského špiona Gerasima, starého inženýra Vodičky a nechutného „kuchaře“ Giuseppeho, přistává na pouštní planetě Namathé, aby zde předala ukradený Chepit z otrocké těžební stanice chanskému odboji. Vše se ale zvrtne, když se Gerasim s Moravcem odtrhnou od chany Agy a zamíří do místní hospody. Zde převezmou od jednoho mimozemšťana složitý úkol, při jehož plnění by mohli narazit na lidskou ženu. A taková nabídka se prostě neodmítá.

Audiokniha vznikla stejně jako první díl pod taktovkou Audiotéky a nakladatelství Epocha. A ani interpret se nemění. Celou audioverzi, která nabízí celkem sedm a půl hodiny akční zábavy, namluvil oblíbený český divadelní herec a dabér Martin Stránský. Ten se v popkulturním světě proslavil hlavně jako dabér Daryla Dixona ze seriálu Živí mrtví nebo Bendera z Futuramy.

Audiokniha Legie 2: Amanda je od čtvrtka 21. ledna/januára 2021 k zakoupení na stránkách Audiotéka.com za 299 korun. K dispozici zde máte ke stažení i obsáhlou ukázku, která vám zpřístupní prvních 35 minut z celé audioknihy. Pokud se vám nechce nic stahovat, k dispozici je i čtyřminutová verze na YouTube, kterou naleznete i v našem článku.