Pokud se vám líbil film Pixely z roku 2015 s Adamem Sandlerem v hlavní roli, tak legendární arkádový Pac-Man chce zazářit ve vlastním hraném snímku. Důvod k obávám, které vzbuzují adaptace videoher, v tomhle případě mírní zapojení tvůrců her s Pac-Manem z Bandai Namco.

S nápadem na film měl podle serveru The Hollywood Reporter přijít Chuck Williams, jeden z producentů úspěšného Ježka Sonica. Je otázkou, jaký bude Pac-Man tentokrát. Ve filmu z roku 2015 byl zlý a připravil svého stvořitele (Tōru Iwatani) o ruku. Ve hrách je ale hodný a snaží se zachránit své přátele, kteří byli uneseni duchy.

Pac-Man je jednou z nejikoničtějších videoher 80. let, a i po více než 40 letech od svého debutu si stále můžeme užívat nové tituly. Minulý měsíc společnost Bandai Namco vydala Pac-Man Museum+, kompilaci 14 her, která spojuje hry z celé historie série.

Snahu Bandai Namco spolupracovat s Hollywoodem a velkými streamovacími službami dokládá animovaný seriál Tekken: Bloodline, který bude mít na Netflixu premiéru 18. 8. 2022.

Fanoušci Pac-Mana mohou zamířit na Indian, kde najdou článek o tom, jak Nvidia pomocí umělé inteligence vytvořila původní verzi hry.