Po vydání neobvyklého grafického románu Judge Dredd: End of Days, který postavil Dredda proti čtyřem jezdcům apokalypsy, přichází britské vydavatelství 2000 ADnovou šestidílnou sérií Now That's What I Call Justice. Její první část se během včerejšího dne objevila v magazínu 2000 AD Prog 2240.

Přečtěte si také: Soudce Dredd proti čtyřem jezdům apokalypsy

Děj série Now That's What I Call Justice by u fanoušků měl zahrát na nostalgickou notu. Tvůrci pro čtenáře připravili klasický osmdesátkový příběh, ve kterém musí Dredd vyšetřit sérii krutých vražd strážců zákona. Během vyšetřování se však ukáže, že sadistická úmrtí má nejspíš na svědomí někdo z Dreddovy rozsáhlé minulosti.

Na scénáři pracuje John Wagner, spolutvůrce postavy Soudce Dredda, který se opět spojil s dlouholetým kolegou a kreslířem Johnem Higginsem (Before Watchmen). Toto známé tvůrčí duo navíc doplní koloristka Sally Hurst a lettererka Annie Parkhouse.

Těsně před vydáním se magazínu SYFY WIRE podařilo zastihnout Matta Smitha, editora magazínu 2000 AD, který se k nové sérii vyjádřil následujícími slovy: „Jak se od tohoto tvůrčího týmu očekává, nová série nabízí nepřehlédnutelný a odvážný příběh z Mega-City. Tohle je prostě klasický John, který na diváky opět střílí skvělou kombinaci noirového vyprávění a drsné akce. Je skvělé přivítat Johna zpět do 2000 AD a znovu sjednotit legendární tým, který v minulosti vytvořil klasické příběhy jako Letter From A Democrat, Phantom of the Shoppera, Revolution a The Shooting Match.“

Jak jsme již zmiňovali v úvodu, první část série Now That's What I Call Justice vyšla v magazínu 2000 AD Prog 2240 ve středu 14. července/júla 2021. Magazín je k dostání i v digitální formě na oficiálním eshopu 2000 AD nebo ve stejnojmenné aplikaci pro zařízení Apple a Android. O české verzi nemáme žádné informace, avšak Soudce Dredda u nás vydává nakladatelství CREW, které by časem mohlo šestidílnou sérii zasadit do nějakého většího svazku.