Slavný režisér Tim Burton ve svých filmech s velkou oblibou kombinuje hororový a komediální žánr do sebe. A jedním z jeho takových filmů byl i Beetlejuice z roku 1988, který zároveň patřil mezi jeho první celovečeráky. Trhlý Beetlejuice se stal z celé Burtonovy tvorby milovanou klasikou, které se dokonce podařilo vyhrát Oscara v kategorii Nejlepší masky. Taktéž to na plné obrátky rozjelo hereckou kariéru teprve sedmnáctileté Winony Ryder, která ve světě filmu působila sotva dva roky. V hlavní roli filmu se objevil Michael Keaton jako potrhlý Beetlejuice, „profesionální“ bioexorcista, který dostane od páru duchů za úkol vyhnat z jejich domu žijící nově příchozí. Sám Beetlejuice ale má své vlastní plány. Spolupráce mezi Keatonem a Burtonem následně zajistila, že herec se pak ujal role Batmana, kterého Burton natočil o rok později. A jak se nyní zdá, slavný Beetlejuice se se vší pravděpodobností dočká druhého dílu, do kterého se má opět vrátit i Michael Keaton. 

O vytvoření druhého dílu se hovořilo už celá desetiletí, nicméně tvůrci se nikdy k ničemu pořádnému nerozhoupali. Ovšem nyní se zdá, že něco dává dohromady společnost Plan B Entertainment, mezi jejíž tvůrce patří herci Brad Pitt a Jennifer Aniston. Společnost údajně na pokračování usilovně pracuje, nicméně zatím ještě nedostala od studia Warner Bros. zelenou k tomu, aby mohla zahájit případné natáčení. Vrátit se ale údajně má jak Michael Keaton, tak i Winona Ryder, která se opět ujme role hrdinky Lydie Deetz. Zatím však bohužel o celém projektu nejsou k dispozici žádné informace, tudíž o samotném příběhu se můžeme jen dohadovat. Pokud každopádně půjde vše dobře, produkce by mohla začít už v létě letošního roku. 

Nutno ovšem podotknout, že i když je pokračování zatím na dobré a slibně vypadající cestě, jeho výroba ještě zcela jistá není. Proto se raději neradujme předčasně. Mnoho fanoušků však po druhém díle touží už celá léta, tak uvidíme, zda se Warneři opravdu smilují. Už v minulosti se navíc šeptalo o tom, že k celému projektu byli přizváni David Katzenberg a Seth Graham-Smith, aby napsali scénář. Graham-Smith s Burtonem například pracoval na jeho filmu Temné stíny, který vyšel v roce 2012. Katzenberg se zas podílel na tvorbě seriálů jako Riverdale a Home Before Dark. Na další informace si tak budeme muset počkat.