Režisér a scénárista Paolo Sorrentino patří mezi nejslavnější italské filmaře současnosti. Mnohé jeho filmy mají notnou dávku takového bizarního surrealismu, ze kterého ale člověk nemůže spustit oči. A i když jeho filmy rozhodně nejsou pro každého, stejně si dokázal vydobýt čestné místo na poli nejuznávanějších režisérů nynějšího a minulého století. Již brzy nám slavný filmař představí svůj nejnovější film, který bude se vší pravděpodobností bojovat za Itálii o Oscary za Nejlepší cizojazyčný film. Snímek ponese název Boží ruka, přičemž se jedná o film, který mimořádně zabodoval na benátském filmovém festivale, odkud si odnesl Stříbrného lva – Velkou cenu poroty. 

Film bude zasazený v osmdesátých letech, přičemž bude vyprávět o mladém chlapci jménem Fabietto Shisa (Filippo Scotti), který je členem opravdu mimořádně velké neapolské rodiny. A i přestože se mladý muž cítí uvnitř své rodinky dobře, brzy mu do života vstoupí tragická nehoda, kvůli které přijde o oba své rodiče. Film nás tak nechá nahlédnout do mladé mysli, která se vedle nástrah dospívání musí naučit překonat svůj zármutek ze zmíněné tragédie. K tomu mu má dopomoct legendární fotbalista Diego Maradona. Sám Sorrentino prohlásil, že Boží ruka má být jeho nejosobnějším snímkem, přičemž se i domnívá, že to je ta nejlepší věc, kterou kdy natočil. A to už věru něco znamená. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. 

Sorrentino už na kontě jednoho Oscara má, získal ho v roce 2013 za film Velká nádhera, který také získal Zlatou palmu na festivalu v Cannes. Taktéž je tvůrcem poměrně pitoreskních seriálů Mladý papež a Nový papež. Premiéry na Netflixu se dočkáme 15. 12. 2021.