Spisovatel G. R. R. Martin má momentálně plné ruce práce… se vším, co nesouvisí se psaním dalšího knižního dílu jeho nejslavnější fantasy ságy Píseň ledu a ohně, ze které vznikl seriál Hra o trůny. Ale mnozí fanoušci už to tak nějak smutně akceptovali. Martin tak momentálně spolupracuje výrobě dalších seriálových projektů z jeho slavného univerza, patří mezi ně například druhá řada Rodu Draka, spin-off o Johnu Snowovi a další spin-off jménem 10 000 lodí.

Nedávno ale autor odhalil, že ve výrobě je další adaptace jeho díla, tentokrát však filmová a v animované podobě. S informací přišel během rozhovoru pro Penguin Random House, kde také propagoval svou novou knihu The Rise of the Dragon: An Illustrated History of the Targaryen Dynasty.

Martin řekl, že Warner Bros. Animation pracuje na adaptaci jeho první dětské knihy Ledový drak. Původně se tedy jednalo o krátkou povídku spíše pro dospělejší čtenáře, nicméně příběh byl poté přepracován tak, aby byl určený i pro děti.

Příběh se tak zaměřuje na malé děvčátko jménem Adara, která se narodí během toho nejstrašlivějšího mrazu, jaký svět pamatoval. Ve svých čtyřech letech se poprvé dotkne Ledového draka, krásného a strašlivého stvoření z legend, které zasévá do srdcí ostatních strach. Adara se ho ale nebojí, přičemž v pěti letech se na něm také poprvé proletí. O několik let později, kdy dívka oslaví své sedmé narozeniny, na její farmu přichází válka s ohnivými draky ze severu. Adara se proto rozhodne, že je společně s Ledovým drakem zastaví.

Martin tak uvedl, že i přestože se původně jedná o krátkou povídku, chystaná adaptace bude celovečerní podívanou, která by se možná mohla dostat i do kin. To se ale ještě uvidí. O scénář se má každopádně postarat americký spisovatel David Anthony Durham. 

Zatím ovšem není, známo, kdy bychom se celého projektu mohli dočkat. Ale pokud má jít o celovečerní formát, pravděpodobně to nějaký ten pátek potrvá.

Pokud by chystaný animák nakonec nebyl uveden do kin, s největší pravděpodobností se objeví na HBO Max.