Pokračování veleúspěšného Jokera (2019), tedy Joker: Folie À Deux, ve kterém slavného klaunského prince Gothamu ztvárnil Joaquin Phoenix, bude v jistém ohledu unikátní. Z části se totiž bude jednat o muzikál s několika pěveckými čísly, ve kterých se hlavními hvězdami stanou sám Joker a jeho nevěsta Harley Quinn. Je proto jen přirozené, že pro roli slavného side-kicka se musí vybrat pěvecky zdatná osoba.

Tou se stane zpěvačka Lady Gaga, která bude v kůži Harley Quinn hrát ve druhém díle jednu ze zásadních rolí. Před více než měsícem jsme se tak dočkali první fotky, na které jsme si ji ale nemohli pořádně prohlédnout. Twitterový účet Pop Base ale nedávno zveřejnil fotky přímo z natáčení, kde se však už zpěvačka ukáže v celé své kráse. A to rovnou ve svém kostýmu. Podívat se na ně můžete níže. Natáčení momentálně probíhá v rušném New Yorku a Newarku, tudíž není divu, že se někomu fotky z placu podařilo pořídit. 

Mnozí fanoušci prvního dílu samozřejmě stále nervózně přešlapují na místě, protože ona představa, že se pokračování vydá muzikálovou cestou, vyvolává značnou míru skepse. Ale zde se opět hodí připomenout, že zpěvačku v půlce podzimu minulého roku chválil hlavní kameraman Lawrence Sher, který prohlásil následující:

,,Bude se pro ten film opravdu skvěle hodit a vytvoří podobný druh kouzla, který s sebou přinesl i Joaquin. Kombinace těch dvou je přesně ta strhující věc, kterou jsme chtěli. Doufejme, že do toho vnesou i kapku šílenství. Líbí se nám, když tam máme trochu chaosu.“

Podrobnosti o hlavním ději se stále drží pod pokličkou, film se jistojistě zaměří jak na vztah mezi Arthurem Fleckem a Harley Quinn, tak i na jeho čas strávený ve věznici/blázinci Arkham Asylum. Druhý díl také představí řadu nových tváří, jmenovitě se v pokračování objeví Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland a Harry Lawtey. Z prvního dílu se má vrátit Zazie Beetz, která opět ztvární Arthurovu sousedku Sophie Dumond. Velice příjemná zpráva dorazila také krátce po začátku nového roku, kdy vyšlo najevo, že hudbu k dvojce opět složí Hildur Guðnadóttir, která za soundtrack z prvního dílu vyhrála Oscara. 

Todd Phillips se stará o režii, přičemž na scénáři opět pracoval se Scottem Silverem.

I přestože druhý díl Jokera spadá do filmového DC univerza, tak nebude součástí chystaného DCU Jamese Gunna a Petera Safrana. Místo toho bude spadat do DC Elseworlds, v němž budou mít projekty jako Joker a Batman Matta Reevese své vlastní univerzum, do kterého DCU nebude zasahovat.

Oficiální premiéra je stanovená na 3. 10. 2024.