Oblíbenost audioknih je na vzestupu. Při každém vydání knihy padají na sociálních sítích otázky, jestli bude, popřípadě kdy bude k dispozici audiokniha. My tyto otázky samozřejmě chápeme. Když má člověk zaměstnání, u kterého nemusí tolik přemýšlet, anebo dávat pozor, proč nevyužít volného času? Při řízení letového provozu ale raději nic dalšího neposlouchejte, prosím.

Poptávka je tedy obrovská, ale doba tvorby takové audioknihy nějaký čas trvá. U českého autora Františka Kotlety (Bratrstvo krve, Perunova krev) jsou audioknihy vcelku standard a tentokrát nemuseli fanoušci ani dlouho čekat. V minulém týdnu totiž vyšla namluvená verze jeho poslední knihy, kterou je sci-fi kyberpunkový román Underground. Pokud vás zajímá, o čem kniha je, podívejte se na článek od Killera, který shrnul všechny podrobnosti.

Na vydání audioknihy spolupracovalo nakladatelství Epocha a Audioteka. Celou knihou nás provede interpret Petr Kubes, který nedávno pracoval například na knize Boss Babiš, anebo na detektivce Syn. Audiokniha disponuje stopáží 8 hodin 44 minut a zakoupit jí můžete za 299 Kč na eshopu audioteka.com. K rozhodnutí, jestli koupit či nikoliv, vám pomůže štědrá 45 minutová ukázka, kterou naleznete jak na stránkách prodejce, tak i na youtube. A nebo taky na začátku tohohle článku, ale to už jste si jistě všimli.