Charismatický americký herec Armie Hammer na sebe poprvé pořádně upozornil v roce 2010, kdy se objevil ve filmu Davida Finchera Sociální síť. Od té doby jeho kariéra začala vzkvétat. Vrcholem se stal rok 2017, kdy účinkoval v krásném romantickém dramatu Dej mi své jméno, za který navíc dostal Zlatý glób v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. Zdá se ale, že hercova zlatá éra pomalu dochází ke svému konci. Téměř před rokem totiž bylo proti Hammerovi zahájeno policejní vyšetřování na základně výpovědi neznámé čtyřiadvacetileté ženy, která prohlašuje, že v roce 2017 ji herec několik hodin brutálně znásilňoval, přičemž se zároveň bála i o svůj život. Na začátku minulého roku taktéž začaly po internetu kolovat screenshoty uniklých zpráv, které Hammer údajně posílal ženám v rozmezí let 2016 až 2020. Tyto zprávy prý odhalovaly jeho fetiš ke kanibalismu, pití lidské krve a sexuální dominanci. Hammer a jeho advokáti tato obvinění považují nejen za nepravdivá, ale i za opravdu nehorázná. 

Obvinění a policejní vyšetřování tak samozřejmě měly dopad i na hercovu kariéru. Ztratil tak například roli v připravované romantické komedii Shotgun WeddingJennifer Lopez, vyhodili ho z produkce Broadway hry The Minutes, plus teprve nedávno byl přeobsazen Willem Arnettem v nadcházejícím filmu Next Goal Wins, který má zrežírovat Taika Waititi. Film byl založený na stejnojmenném dokumentu z roku 2015, který vyprávěl o slavném nizozemském trenérovi fotbalu jménem Thomas Rongen. Nějakou dobu se také uvažovalo o tom, že Hammer bude vystřižen z připravovaného filmového dobrodružství Hercula Poirota Smrt na Nilu od Kennetha Branagha. Film totiž produkci ukončil už v roce 2019, nicméně kvůli pandemii koronaviru byla premiéra několikrát odložena. Jelikož ale ve filmu hrál Hammer jednu ze zásadních rolí, přetáčky jeho scén by studio 20th Century Fox vyšly neuvěřitelně draze. Proto se rozhodlo, že herce ve filmu nakonec nechá, přičemž doufá, že toto rozhodnutí negativně neovlivní následný box office. 

Policejní vyšetřování ještě stále není u konce, tudíž zatím nelze říct, kam až tato kauza povede. Je ale pravděpodobné, že s umělcem zpřetrhají pouta ještě další filmaři. Na výsledek vyšetřování si tak budeme muset počkat.