Už je to více než rok, co čeští čtenáři mohli prožít příběhy poručíka Cory Harperové ve druhém díle románové série Mass Effect: Andromeda s podtitulem Iniciace. Pokud se vám po knihách ze světa herní série Mass Effect stýskalo, máme pro vás dobrou zprávu. Během tohoto týdne bude české nakladatelství Fantom Print vydávat třetí román s podtitulem Anihilace.

Přečtěte si také: Mass Effect: Dovolená na vykopávkách

Příběh se bude odehrávat na kvariánské arše Keelah Si’yah, v níž se dvacet tisíc kolonistů plaví do galaxie Andromeda. Dlouhých třicet let před dokončením této dlouhé pouti odhalí rutinní prohlídka nejen mrtvé drelly, ale také smrtící patogen. „Nákaza se brzy začíná šířit napříč druhy a začne být rychle jasné, že nejde o žádnou nehodu. Je to vražda a její pachatel je stále na palubě.“

Aby toho nebylo málo, lodní systémy začnou selhávat a mezi kolonisty se rozšíří panika, protože objevený virus začne způsobovat otoky mozku vedoucí k šílenství, halucinace a násilné chování nakažených. „Pokud se posádce nepodaří lodní technologie opět uvést do chodu a najít lék, Keelah Si’yah do Nexu nikdy nedorazí.“

Třetí díl série Mass Effect: Andromeda má na starosti opět jiný tvůrce. Po autorském duu skládajícím se z N. K. Jemisin a Maca Walterse nastoupila na scénu americká spisovatelka Catherynne M. Valente. Ta má na svém kontě velmi úspěšné knihy ze série Čarozem či samostatný román Nesmrtelný příběh.

Román Mass Effect: Andromeda – Anihilace s překladem od Zuzany Komprdové se v prodeji objeví 27. května/máje 2021. Na eshopu nakladatelství Fantom Print si v současné době můžete stáhnout velice štědrou ukázku ve formátu PDF.