Jedna z nejlegendárnějších komiksových sérií z konce 20. století, Tank Girl, by se konečně měla objevit i u nás s českou lokalizací. První vydání této undergroundové bláznivé záležitosti od britských tvůrců Alana Martina a Jamieho Hewletta vyšlo v roce 1988. Pokud nevíte, o co jde, zkusíme vám jednoduše vysvětlit, kdo je vlastně Tank Girl. Je to bláznivá dívka, která má svůj tank, ve kterém bydlí. Užívá návykové látky a jejím přítelem je zmutovaný klokan, se kterým zažívá pořád nějaké nehody.

Příběhy Tank Girl jsou vlastně dosti chaotické a psychedelické a jsou navíc doplněny punkovou kresbou. Celá oblíbenost, vizuál a námět se tak uchytily, že v roce 1995 vznikla i filmová adaptace. Tu režírovala Američanka Rachel Talay a v češtině nesla název Pancéřová holka. Film má však hodnocení na ČSFD okolo 51 %, takže se nejedná o příliš dobrou záležitost. A možná je i samotný film přetaženější než komiks, a to už je co říct.

Hlavní premisou tohoto článku je však vydání komiksu Tank Girl v češtině. Na Facebooku se touto novinkou pochlubil budoucí vydavatel Argomiks, který je komiksovou odnoží oblíbeného nakladatelství Argo. Připravují vydání prvního svazku, který ponese český název Tankerka. Abychom řekli pravdu, samotný název moc nedává smysl a většině fanoušků se nelíbí. Podle vydavatele však má tento název nějaký skrytý význam a nemá evokovat slovo tanker.

Přečtěte si také: E.T. - Mimozemšťan na steroidech? Slovenský komiks Nukleus bojuje o přízeň

Samotný komiks se nachází těsně před tiskem, takže se jedná o skoro hotovou věc. Argomiks se v komentářové sekci následně pochlubil s předběžným „datem vydání”, které by se mělo pohybovat okolo konce srpna/augusta nebo začátku září/septembra. Pokud se objeví nějaké bližší informace, určitě vás o nich budeme kontaktovat.