Pamatujete ještě ty časy z počátečních řad seriálu The Walking Dead, kdy jste měli díl od dílu obavu, že vaše oblíbená postava zemře? Ano, i přestože začátky seriálu nekosily protagonisty příběhu tak nemilosrdně ve stylu Hry o trůny, přesto čas od času došlo k nemilé a překvapivé ztrátě, která fanoušky nejenom zasáhla, ale taktéž v nich vyvolala větší obavu o osud jejich oblíbenců. Tyto časy jsou už ale dávno pryč. A vinit z toho můžeme především stanici AMC.

Rychlými kroky se k nám blíží poslední třetina 11. řady, která celý velký seriál jednou provždy ukončí. Tudíž mnozí fanoušci přemítají o tom, zda se šťastného konce dožije právě jejich oblíbená postava. Je tu však jeden zásadní problém. Finále jedenácté řady se už připravila o možnost vybudovat pořádné napětí. A to kvůli oznámeným spin-offům na celý seriál.

The Walking Dead sice končí, ale to neznamená, že končí i celý seriálový univerz. Momentálně jsou ve výrobě hned tři další spin-offy, které na konec seriálu navážou. První z nich je nepojmenovaný seriál o Darylovi, který se po událostech původního seriálu vydá do zombíky zamořené Francie. Původně se k němu měla přidat i Carol, ale její představitelka, tedy Melissa McBride, z celého projektu nakonec vycouvala. Super. Takže víme, že Daryl a Carol finále The Walking Dead přežijí. Tudíž až se dostanou do nějaké života ohrožující situace, nemusíme se o ně vůbec bát. Vždyť se mají objevit v tom seriálovém pokračování, tudíž nemohou zemřít.

Dalším oznámeným spin-offem je zas seriál The Walking Dead: Dead City, ve kterém se hlavními postavami stanou Maggie a Negan. Ti se zas po událostech jedenácté řady mají vydat do zombíky zamořeného New Yorku. Paráda. Takže ani o Maggie a Negana se nemusíme bát. Ti všichni jsou před zubatou v 11. řadě chráněni.

Kvůli těmto zprávám od AMC mají tudíž fanoušci jistotu, že Daryl, Carol, Maggie a Negan, což jsou všechno velice populární a milované postavy, finále seriálu přežijí. A pokud už dopředu víte, že vašim oblíbencům se v závěru seriálu, kde je smrt denním chlebem, nic nestane, o to menší budete při sledování pociťovat napětí. Což se pak může velice negativně podepsat na vašem následném názoru na finále seriálu. Jistě, pořád zde máme populární postavy jako Ezekiel, Eugene a Rosita, jejichž osud je stále neznámý. Tudíž pokud bude chtít poslední třetina 11. řady vyvolat v divákovi strach a určité napětí, měla se zaměřit především na tyto postavy.

Podobný názor na to má i Jeffrey Dean Morgan, představitel charismatického a bývalého arci-padoucha Negana. Ten se pro Entertainment Weekly rozpovídal o oznámeních na jednotlivé spin-offy, prohlásil tak následující:

,,Takhle jsme k tomu neměli přistupovat. Ale rozhodlo se, že se tak stane. A kdo ví. Možná nebylo možné udržet to v tajnosti. Ale přijde mi, že jsme to mohli alespoň zkusit.“

Dalším spin-offem bude i minisérie o původním hrdinovi celého seriálu, kterým byl samozřejmě Rick Grimes. Původně se předpokládalo, že Rick se dočká samostatných televizních filmů, ale nakonec se rozhodlo, že jeho příběh bude odvyprávěn v seriálové podobě. Šušká se také o tom, že Rick by se mohl objevit i ve finále 11. řady. Ale i kdyby to byla pravda, tak žádný strach. Má se přece objevit i v onom spin-offu, tudíž také nemůže zařvat.

Nyní musíme jen doufat, že dopředu ukuté plot armor, které AMC dalo svým předním hrdinům pro finále celého dlouhého seriálu, nebude negativně ovlivňovat zážitek z celého velkolepého konce. Ale to se necháme překvapit.

Poslední třetina 11. řady začíná 3. 10. 2022.