Už 18. 3. 2022 vstoupil do kin krvavý horor jménem X, kterého se ujal Ti West. Nízkorozpočtových hororů se v poslední době točí celá řada, ovšem opravdu povedených a kvalitních moc není. Jak se ale zdá, snímek X by se mohl stát jedním z nejlepších hrůzných filmů letošního roku. Nejenže se dočkává řady pozitivních reakcí od kritiků, ale taktéž se na jeho adresu vyjádřil i Stephen King, legendární hororový autor, který mnohdy s upřímnou kritikou vůbec nešetří. A jeho slova musela tvůrce jistojistě potěšit, protože spisovatel na svém Twitteru napsal následující:

,,X je extrémně dobrý horor. Děsivý, chytrý, chápavý. Ach ano, je také zábavný.“

Asi netřeba dodávat, že od mistra hororového žánru je to rozhodně skvělá pochvala. King totiž rozhodně není člověk, který by uděloval pochvaly filmovým hororům pravidelně. V roce 1981 také vychvaloval do nebes nyní již legendární horor Lesní duch (Evil Dead), což pomohlo tehdy začínajícímu filmaři Samu Raimimu dostat se hollywoodských vod. Na webu Rotten Tomatoes se zatím X od kritiků těší hodnocení 96%, od diváků má zatím 76%. 

Horor se odehrává v roce 1979 v Texasu, přičemž se zaměří na skupinku mladých lidí, kteří se rozhodnou natočit pornografický snímek na venkově. K tomuto účelu jim poslouží odlehlá farma, která náleží jistému staršímu páru. A i přestože všechno ze začátku jde dobře, věci se obrátí k horšímu poté, co vyjde najevo, že manželka vlastníka farmy trpí jakousi hrůzostrašnou nemocí, díky které po nocích napadá vše v její blízkosti. Divák si proto může být jistý, že někteří z mladých filmařů se jistojistě dalších dní nedožijí. Snímek zároveň oslavuje filmovou éru nezávislé filmařiny z období 70. a 80. let. 

K velkému překvapení mnohých lidí také vyšlo najevo, že režisér Ti West na stejném místě hned natočil i prequel, který ponese název Pearl. Ten se zaměří na mladší verzi víše zmíněné nebezpečné stařeny. West taktéž prohlásil, že prequel by si měl posvítit na to, nakolik hollywoodský způsob tvoření filmů ovlivňuje diváky. V plánu má také natočit sequel, který si posvítí na další období určité filmařské éry. Snímek už vydělal téměř 4 a půl milionů dolarů, přičemž se očekává, že v následujících týdnech se toto číslo ještě zvýší.