Z filmových festivalů v Torontu a Benátkách si odnášel jen samou chválu nadcházející snímek Spencer, který nahlédne do života proslulé princezny Diany. Poutavé drama si vzal pod palec režisér Pablo Larraín, který již s životopisnými filmy má určité zkušenosti. Například v roce 2016 natočil snímek Jackie, který se zaměřil na tragické životní období Jackie Kennedy, jedné z nejmladších prvních dam v historii. Role princezny Diany se ujme herečka Kristen Stewart. To může v některých fanoušcích vyvolat určitou míru skepticismu, protože mnozí z nich si ji ještě mohou pamatovat z nechvalně proslulé série Stmívání, nicméně hereččin výkon byl na zmíněných festivalech nesmírně vychvalován. 

Děj se bude odehrávat během vánočních prázdnin na zámku Sandringham v Anglii, kde se Diana bude potýkat s rozhodováním o ukončení jejího již chladného manželství s princem Charlesem, aby mohla zastavit drby o své neplodnosti. A proč se film nazývá Spencer? Právě to totiž bylo princeznino původní rodné příjmení. Kristen Stewart údajně roli přijala ještě před přečtením filmového scénáře, protože o roli jevila opravdu převeliký zájem. A zdá se, že to byla dobrá volba, protože mnozí kritici, kteří již měli možnost film zhlédnout, její výkon vychvalovali do nebes. Někteří dokonce mluví o vůbec nejlepším výkonu její dosavadní kariéry.

Scénář si vzal na starost legendární Steven Knight, který v minulosti pracoval na filmech jako Východní přísliby a Špína Londýna. Po boku Kristen Stewart se ve filmu ukážou herci jako Sally Hawkins, Timothy Spall, Jack Farthing a Sean Harris. V kinech se filmu diváci dočkají již 5. 11. 2021. My si na něj ale budeme muset počkat až do prosince, přesněji až do 2. 12. 2021.