Zdá se, že vlajkové americké produkce se plně navrací k životu. Studio Warner Bros. vydává další oficiální trailer, ve kterém představuje kriminální snímek No Sudden Move, který diváky pod vedením režijní taktovky oscarového Stevena Soderbergha vrací na začátek druhé poloviny minulého století – tedy do období, kdy se ve Spojených státech rozvíjel fenomén předměstí a žen v domácnosti, stejně tak jako zlověstné struktury mafie.

Příběh je zasazen do roku 1955 v Detroitu, kde právě vzniká nová technologie do automobilů. Pro skupinu drobných zločinců je to jasný signál, a proto se její členové společně vydávají vstříc každodenní rutině, která představuje krádeže nejrůznějšího druhu. Když se ale jejich plán zničehonic nezvykle pokazí, pátrají po člověku, který je najal. Přitom se ale musejí proplést všemi vrstvami kriminálním závodem zmítaného a rychle se měnícího města.

Přečtěte si také: Hugh Jackman ve sci-fi snímku Reminiscence objeví způsob, jak znovu prožít svou minulost

„Posíláme chlápka, který dělá na ministerstvu, aby něco vyzvedl. Vy budete dohlížet na jeho rodinu, zatímco bude dělat svou práci,“ říká hlas neznámého muže v telefonu, jenž tvoří pro okradené zloděje jedinou indicii k zadostiučinění. Cestu k nazelení jeho majitele ale komplikují zástupy policistů, kteří mají jejich indentu po ruce na každém kroku, aby je co nejdříve dopadli a uplatnili tak svou vlastní představu o spravedlnosti.

Mafiánský thriller No Sudden Move je plný děsivých intrik a odráží filmové techniky, skrze které vypadá jako Soderberghova verze filmu Martina Scorseseho. Don Cheadle, Benicio del Toro, David Harbour, Ray Liotta a Jon Hamm společně zazáří na velkém plátně již 18. června 2021, kdy se snímek natáčený během pandemie objeví v top výběru filmového festivalu Tribeca. Poté se odebere do kin a také na kartu streamovací platformy HBO Max, kam dorazí přesně 1. července 2021.