Na konci příštího měsíce nám Netflix nadělí svůj hvězdně obsazený krimi thriller jménem Dobrá sestra, který vychází podle mrazivé skutečné události. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se zaměří na zdravotní sestru a matku dvou dětí jménem Amy Loughren (Jessica Chastain), která při nočních směnách v nemocnici často pracuje se svým kolegou a kamarádem Charliem Cullenem (Eddie Redmayne). V nemocnici ale v poslední době začne docházet k řadě podezřelých úmrtí, přičemž do případu je následně zapojená i police. Ta jednoho dne vyslechne i Amy, přičemž následně jí odhalí, že jejich hlavním podezřelým je právě Cullen. Zděšenou zdravotní sestru proto požádají, aby jim s vyšetřováním pomohla. 

Snímek vychází podle knihy z roku 2013 jménem The Good Nurse: A True Story of Medicine, Madness, and Murder, kterou sepsal Charles Graeber. Ta se na případ Charlieho Cullena, amerického sériového vraha, kterému média dala přezdívku ,,Anděl smrti“, zaměřuje do větších detailů. Cullen vraždil celých 16 let. Za tu dobu v tajnosti zabíjel pacienty až z devíti nemocnicích, přičemž se odhaduje, že dohromady je zodpovědný za smrt nejméně 300 lidí, některé zdroje dokonce uvádí o jednu stovku větší číslo. Z Cullena to tak dělá jednoho z největších sériových vrahů v historii. 

O režii se postaral scenárista Tobias Lindholm, který několikrát spolupracoval na filmech slavného dánského filmaře Thomase Vinterberga, jmenovitě šlo o parádní snímky jako Hon a Chlast. Scénář zpracovala Krysty Wilson-Cairns, která se zas podílela na tvorbě filmů 1917 a Poslední noc v Soho.

Ve snímku si dále zahrají herci jako Kim Dickens, Noah Emmerich, Nnamdi Asomugha, Alix West Lefler, Maurice Irvin a Devyn McDowell.

Oficiální premiéra je stanovená na 26. 10. 2022.