Náboženské motivy a hororový žánr je pro mnohé filmové tvůrce oblíbenou a mnohdy i fungující kombinací. S něčím takovým se pochlubí i studio Shudder, které nám brzy představí horor jménem The Last Thing Mary Saw. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se bude odehrávat v New Yorku roku 1843. Mladá Mary (Stefanie Scott) je na výslechu ohledně smrti její babičky. Když poskočíme zpět v čase, tak se nám představí sled událostí, které daly celou hrůznou situaci do pohybu. Mary je vychovávána ve velice konzervativní věřící domácnosti, kde však téměř po všech směrech trpí. Útěchu nalézá pouze u místní služky jménem Eleanor (Isabelle Fuhrman), přičemž brzy poté jejich zprvu přátelský vztah přeroste v něco většího. 

Její rodina však dívčin vztah považuje za nehoráznou ohavnost, se kterou je třeba se co nejpřísněji vypořádat. Členové rodiny totiž věří, že jednají v zájmu boha, přičemž vše, co učiní, je jeho nezpochybnitelnou vůlí. Mary a Eleanor se tak pokusí svůj vztah držet v tajnosti, ale v domácnosti bude vždycky někdo, kdo bude tajně vše sledovat. A někteří si začnou myslet, že Mary přišla do styku s pekelnými mocnostmi, které mají v plánu celou domácnost zničit. Celé napětí zintenzivní nejenom příchod tajemného cizince (Rory Culkin), ale i odhalení, že za vším může stát jakási tajemná a děsivá síla, která s božím požehnáním opravdu nemá nic společného. Do konzervativní domácnosti jistojistě dorazilo zlo. Ale jakou má přesně podobu? 

Horor bude jak režisérským, tak i scénáristickým debutem Edoarda Vitalettiho, tak mu budeme držet palce, aby jeho první dílo mělo co největší úspěch. Podle traileru se zdá, že snímek by mohl být určitým mixem filmů Čarodějnice od Roberta Eggerse a Benedetta od Paula Verhoevena, což rozhodně není vůbec špatná kombinace. Samotné premiéry se dočkáme 20. 1. 2022.