V těchto těžkých se umělci snad doslova předhánějí v tom, kdo nám v těchto těžkých časech nabídne více útěchy z fantaskních světů, kam tak rádi utíkáme. To je opravdu chválihodné a musím je za to ctít. My jsme vybraly dvě menší dílka z našich oblíbených světů Star Wars a Doctor Who.

První zde máme krátký film ze světa Doctora Who. Pochází z pera Neil Gaimana, který už se na tomto britském seriálu taktéž v minulosti podílel. Uvidíme v něm Roryho Williamse (vlastní osobou Arthur Darvill), společníka jedenáctého Doktora (Matt Smith), jak na video diktuje vlastní biografii. Ale víc už vám neprozradím. Podívejte se se sami na video výše.

Jako druhé tady máme video z oficiálního Twitterového účtu Star Wars. Daisy Ridley, jenž v poslední filmové trilogii ztvárnila Rey, se nám rozhodla přečíst knihu. Vybrala si BB-8 on the Run od Drewa Daywalta. Co si budeme nalhávat. Žádná vysoká literatura to vskutku není, ale její přednes mě opravdu donutil celých těch deset minut dávat pozor. Jestli se někdy dá na dráhu audioknih určitě jsem více než ochotný dát tomu šanci.