Pokud jste se narodili v devadesátých letech, je poměrně pravděpodobné, že jste si jako caparti v sobotu ráno vždy přivstali, abyste stihli v televizi svůj oblíbený anime seriál. Pro některé to byli Pokemoni, pro druhé Digimoni, pro další třeba zas Beyblade. A právě na motivy třetího zmíněného seriálu, který v roce 2001 vznikl podle stejnojmenných hraček od japonské společnosti Takara, s nimiž jste si na základce možná i vy sami hráli, vznikne hraná verze od studia Paramount. Připravovaný americký film si má vzít na starost slavný producent Jerry Bruckheimer, který především proslul produkováním filmů od režiséra Michaela Baye. Patří mezi ně například snímky jako Skála, Con Air Armageddon a Pearl Harbor. 

Samotné hračky jsou v podstatě takové hodně cool vypadající káči, které hráči používají k vzájemnému souboji v arénách zvaných Beystadiums. Kromě toho se jejich svršky často chlubily honosnými vzory, které představovaly stvoření jménem Bit-Beasts. Hraný Beyblade film však zatím ještě nenašel svého režiséra. Paramount už si ale vyhlídl dva filmaře, kteří mají zpracovat scénář – Neil Widener a Gavin James. Toto duo pracuje na většině projektech společně. Minulý rok byli oba dva například najati studiem Warner Bros., aby napsali scénář k filmu o Hourmanovi, známému superhrdinovi z DC. Taktéž by se měli oba postarat jak o třetí díl Podfukářů (Now You See Me), tak i o pokračování katastrofického thrilleru San Andreas. 

Jelikož hračky se opravdu velice slušně prodávaly, nebylo by asi žádné překvapení, kdyby se Paramount rozhodl udělat z nadcházejícího hraného snímku počátek nové filmové série. O samotném ději zatím nevíme nic, je ale rozhodně možné, že film zadaptuje události, ke kterým došlo ve výše zmíněném anime seriálu. Opět bychom tak sledovali dobrodružství Tysona Grangera a jeho přátel, které se bude týkat jeho cesty za titulem nejlepšího Beyblade hráče všech dob. O samotném obsazení však zatím také nejsou žádné informace.

Sledovali jste Beyblade v televizi i vy?