Situace kolem koronaviru se už začíná trochu uklidňovat, ale následkům pandemie budeme čelit ještě hodně dlouho. Jedním z těch méně vážných, ale přesto otravných, jsou opožděné premiéry filmů, na které jsme se těšili. K těm se nově přidal i čtvrtý John Wick, kterého se podle Lionsgate dočkáme až 27. května 2022, což je o rok později, než bylo původně plánováno. Jedním z důvodů ročního zpoždění je i natáčení nového Matrixu. Režisér Johna Wicka, Chad Stahelski, se k datu premiéry vyjádřil dost vyhýbavě.

„MATRIX SE NATÁČEL JEN ČTYŘI TÝDNY, NEŽ SE TOHLE VŠECHNO STALO, TAKŽE JE JASNÉ, ŽE KEANU BUDE MUSET NEJDŘÍV DOKONČIT TENHLE ZÁVAZEK, COŽ MU PODLE MĚ ZABERE ČAS AŽ DO KONCE ROKU. POTOM ZAČNEME S PŘÍPRAVAMI A NÁSLEDNĚ S NATÁČENÍM JOHNA WICKA. TAKŽE CO SE TÝČE PREMIÉRY… KDO VÍ.“

CHAD STAHELSKI

Bývalý kaskadér zřejmě ví, o čem mluví, protože kromě režírování Johna Wicka momentálně pomáhá s choreografií soubojů a tréninkem právě u Matrixu.

Čekání by nám mohl ukrátit chystaný prequel seriál The Continental, který by se už podle názvu měl odehrávat ve známém zabijáckém hotelu, nebo spin-off Ballerina, kde by se v hlavní roli měla objevit ještě neznámá ženská hrdinka, otázkou ale je, jestli k nějakým prodlevám nedojde i tady.

Další změny premiér svých filmů uvedl Lionsgate na svém Twitteru.

Jak se na nového Johna Wicka těšíte vy?