Už teď se různí prognostici perou o slovo a jednoznačně potvrzují, že rok 2020 nevešel ze svých novoročních peřin zrovna tou pravou nohou. Od požárů v Austrálii, přes hrozbu třetí světovou válkou až po ten maloučký otravný virus, kvůli kterému jsme teď všichni zavření doma.

A nejen to. Dostáváme se do nesnadné pozice vzhledem k oddáleným premiérám z první poloviny letošního roku. Kvůli němu se už na seznam odložených titulů dostává krom očekávaných snímků jako Není čas umřít ze špionážní série o Jamesi Bondovi, Tiché místo 2, či pokračování kultovního filmu Top Gun: Maverick také reboot u fanoušků posvátného hororu Candyman.

Ten se z původně plánované premiéry v červnu přesune na pětadvacátého září, ovšem tohohle roku.

Přitom nový Candyman nevypadá vůbec špatně a je důvod, proč jeho ztrátu oplakávat. V producentské kanceláři totiž sedí Jordan Peele, jinak režisér a scenárista, který exceloval debutem Uteč, za nějž mimo jiné získal i Oscara za nejlepší scénář. Mimoto se na Candymanovi taktéž scenáristicky podílel. Celý hororový kolos pak režírovala méně známa autorka Nia DaCosta, která debutovala v roce 2018 filmem Little Woods.

Uvidíme, zda se na reboot Candymana těšíme oprávněně a budeme doufat, že premiéra v září opravdu dopadne.