V poslední době nejsou odklady filmů, her, knih, deskovek a dalších podobných věcí nic divného. Koronavirová krize opravdu řádí ve velkém, a tak si na některé z našich očekávaných filmových snímků či herních titulů prostě musíme počkat o něco déle. Dnes se odklady týkají filmových fanoušků, jelikož tentokrát došlo na tři očekávané herní filmy, kterými je Mortal Kombat, Uncharted a dokonce i nový Resident Evil: Welcome to Raccoon City.

Přečtěte si také: Žádný Johnny Cage!? Prvních 12 minut z Mortal Kombat filmu

Začneme tím, co jsme měli už opravdu na dosah ruky, jelikož Mortal Kombat měl mít premiéru v kinech a na HBO Max již 16. dubna/apríla. V tento den se ale premiéra bohužel konat nebude. Naštěstí odklad není nijak drastický, protože snímek posunul své datum vydání pouze o jeden týden. Nově tak bude premiéra Mortal Kombat filmu 23. dubna/apríla.

Jedná se tak už o druhé odložení. Film měl být totiž původně odvysílán již loni na jaře. Ovšem kvůli propuknutí koronavirové pandemie, která dosti zasáhla filmový průmysl, se Warner Bros. rozhodli přesunout film na letošní jaro.

Mortal Kombat ale není jediným snímek, který se posunul na nové datum. Týdenního odkladu se totiž dočkalo také filmové zpracování Uncharted s Tomem Hollandem v roli slavného lovce pokladů Nathana Drakea. Film se tak podívá do kin až 18. února/februára 2022 místo svého předchozí 11.2.2022.

Stejně jako u Mortal Kombatu, ani zde se nejedná o první odložení. Snímek se měl původně vysílat jíž letos v létě, ale jak už tomu v dnešní době bývá, koronakrize trochu zamíchala s veškerými plány.

Jako poslední tu máme odklad týkající se restartu filmové série na motivy Resident Evil videoher. Nový snímek nese název Resident Evil: Welcome to Raccoon City a původně měl dorazit do kin 3. září/septembra 2021, ovšem film byl posunut o celé dva měsíce. Nové datum premiéry je tak stanoveno na 24. listopadu/novembra 2021. Zde bohužel neznáme důvod stojící za odkladem, ale asi to bude mít co dělat s koronavirovou pandemií.

Odklady jsou to opravdu nemilé, ale naštěstí se nejedná o žádné šílené posuny. Týden není skoro nic a dva měsíce se také dají přežít. Navíc, třeba se nám díky tomu poštěstí si na Uncharted či Resident Evil: Welcome to Raccoon City zajít do kina.