Není žádnou novinkou, že do nadcházejícího čtvrtého dílu Matrixu, který ponese název Resurrections, se vrátí celá řada známých postav z předchozích dílů. Kromě hlavní hrdinské trojky, kterou tvoří Neo, Trinity a Morpheus, se ve čtyřce také dočkáme generálky Niobe, mafiána Merovejce, Agenta Johnsona a možná i jisté verze Agenta Smithe, jehož tentokrát ztvární herec Jonathan Groff. Podle jednoho z oficiálních korejských plakátů na film se ale zdá, že do nového pokračování se vrátí ještě jedna známá postava. Už jste ji dokonce viděli. Ale film se zatím neobtěžoval odhalit její totožnost. Řeč je o mladé ženě, kterou ztvární Priyanka Chopra Jonas. 

Korejský popisek u příspěvku totiž zmiňuje jméno Sati, což byla ve třetím díle postava malé holčičky, která byla programem, jenž neměl žádný účel. Přesně kvůli tomu byla vyslána do vyhnanství, nicméně posléze se jí ujala sama Vědma, která věří, že Sati jednoho dne výrazně ovlivní budoucnost jak lidí, tak i strojů. Ve filmu je však posléze ,,nakažena“ Agentem Smithem, ze kterého se stal extrémně účinný virus Matrixu. Po jeho porážce můžeme Sati naposledy spatřit s Vědmou v restartovaném světě, kde na počest Nea sama vytvoří krásný východ slunce. Sati se posléze Vědmy zeptá, zda Nea ještě někdy uvidí. A Vědma odpoví, že určitě ano. Inu, jak se zdá, měla skutečně pravdu. 

Pokud Priyanka Chopra Jonas skutečně hraje Sati, rozhodně by to sedělo k oficiálnímu popisu její postavy, který zveřejnilo studio Warner Bros.. Ten zní následovně: ,,Mladá žena s moudrostí, která neodpovídá jejímu věku, a schopností vidět pravdu. A to bez ohledu na to, nakolik je zahalená.“ Jelikož byla Sati v kontaktu s Vědmou, je více než možné, že v Matrixu 4 převezme její pozici rádkyně a věštkyně Matrixu. Vzhledem k jejímu věku se tudíž zdá, že čtvrtý díl se bude odehrávat přibližně 20-30 let po událostech trojky. Odpovědí se každopádně dočkáme brzy. Matrix Resurrections dorazí do kin již 23. 12. 2021.