Dlouho očekáváný moment konečně dorazil. Před nedávnem nám studio Warner Bros. nadělilo menší ochutnávku v podobě interaktivního teaseru, kde jsme se dočkali jen pouhých problesků scén ze čtvrtého dílu Matrixu. Nyní nám nadělilo vyloženou hostinu. Plnohodnotný trailer se právě zběsile šíří internetem. A vypadá to, že vousatý Neo (a nejen on) bude mít opět plné ruce práce. 

Už podle zmíněného teaseru to vypadalo, že nadcházející film bude dělat hodně mrkaček na první díl, který je mnohými považován (oprávněně) za ten nejpodařenější. V traileru máme další várku – deja vu kočka, tréning s Morpheem, bílý králík, zastavování kulek a další známé věci. Trailer to ale ještě okořenil nadupaně vypadající akcí, která se se svou kvalitou snad bude moct hrdě postavit mezi předešlé díly. O samotném ději nám toho trailer zas až tolik neřekl, ale možná je to dobře. Každopádně Neovi ta vizáž Johna Wicka sekne. 

The Matrix Resurrections si tentokrát vzala pod palec pouze Lana Wachowski. Její sestra Lilly, se kterou společně napsala a natočila předešlé tři díly ještě v době, kdy byly obě muži, se do projektu nezapojila. Premiéry čtvrtého dílu se dočkáme 23. 12. 2021. Tak snad to budou hezké Vánoce. Co na trailer říkáte? Půjdete na nový Matrix do kina?