Tak jsme se dočkali. Na den The Last of Us (dříve známý jako Outbreak Day) přinášejí společnosti HBO a Sony konečně pořádnou ukázku z připravovaného dramatického postapokalyptického seriálu The Last of Us, který je adaptací známé a oblíbené stejnojmenné hry od studia Naughty Dog. Titul vyšel již v roce 2013 na PS3, později na PS4 a nedávno se objevil prostřednictvím remaku na PlayStationu 5. Brzy má následovat verze pro PC.

Přes minutu dlouhý teaser trailer, jenž má české titulky, potvrzuje, že seriál bude mít premiéru v roce 2023 na HBO Max. Skrz video můžeme nasát atmosféru a ujistit se, že seriál je skutečně adaptací akčního thrilleru The Last of Us. Jen si Craig Mazin (tvůrce oceňované minisérie Černobyl) a Neil Druckmann (scenárista a kreativní ředitel hry The Last of Us) některé pasáže upravili, jinde něco přidali a jindy zase něco ubrali.

Hlavní hrdina Joel (hraje Pedro Pascal) je ve zpustošené civilizaci, kde řádí nakažení a otrlí přeživší, najat, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) z vojenské karanténní oblasti. Jenže to, co původně vypadá na jednoduchou prácičku, se brzy změní v brutální cestu napříč celou zemí.

V teaser traileru vidíme blíže Joela a Ellie, jak si razí cestu napříč Amerikou. Kromě nich se nám naskytl i lepší pohled na infikované klikery s nezaměnitelnými a strašidelnými zvuky. Všimnout si můžete také Riley (Yaani King), přítelkyně Ellie.