Asi nikoho nepřekvapí, že streamovací platforma Disney+ míří svým family-friendly obsahem hlavně na mladší diváky, a proto si v Disney dávají velký pozor, aby všechny jejich filmy a seriály, co se týče nahoty nebo vulgárních výrazů, splňovaly přísná PG kritéria. Poslední obětí cenzury se stala romantická klasika s Tomem Hanksem Žbluňk! (Splash, 1984). Říkáte si, co závadného se může objevit ve filmu o lásce mezi mužem a mořskou pannou? I když nás napadá spousta věcí, nakonec se jedná o holý zadek.

V jedné scéně na pláži se Madison (Daryl Hannah) po polibku s Allenem (Tom Hanks) otočí a rozběhne do moře. Jako správná mořská panna nenosí plavky a běhá tak, jak ji Poseidon stvořil, takže si pod dlouhými rozpuštěnými vlasy může pozorný divák všimnout křivek jejího nahého pozadí.

Pro studijní účely přikládáme výše zmíněnou scénu (čas 1:35).

V Disney si ale řekli, že to je už trochu moc odhalené kůže a scénu pomocí CGI předělali. A ne zrovna decentně, jak se můžete přesvědčit ve tweetu od Allison Pregler. Zadek pokryla druhá, nápadná vrstva chlupů a neposkvrněnost malých diváků tak zůstala uchráněna!

Zajímavé je, že Hulkovou zadnicí z Thor: Ragnarok (mimochodem PG-13) se na Disney+ zatím můžeme kochat dál.

Není to poprvé, kdy Disney+ řeší problémy se starými filmy. Streamovací služba například před pár měsíci přidala varování „outdated cultural deceptions“ do klasik jako Kniha džunglí, Lady a Tramp nebo Dumbo. Důvodem byly hlavně rasové stereotypy použité u některých postav.

Přijde vám podobný styl cenzury v pořádku, nebo už zbytečně přehnaný?