Pokračování příběhu Arthura Curryho aka Aquamana s podtitulem The Lost Kingdom by mělo dorazit do kin 23. prosince roku 2023 a mělo by se jednat o poslední film, který na sobě ponese poslední zbytky minulého režimu. Otěže filmové divize DC Comics totiž převzala dvojice James Gunn a Peter Safran. A podle mnoha zdrojů nenechají kámen na kameni.

Změny se budou týkat nejspíše i Jasona Momoa, který se v DC proslavil právě rolí Aquamana. Na Aquamana se můžeme těšit nejen v jeho pokračování, ale ukázat by se měl i v očekávaném filmu o Flashovi, kde by se mělo mihnout mnoho hrdinů, kteří se již ve filmech od DC a Warner Bros. Discovery objevili.

Nicméně podle informací by se Jason Momoa měl objevit jako Aquaman naposledy právě ve filmu Aquaman and the Lost Kingdom. To však neznamená, že by měl Momoa zavřené dveře do dalších rolí ve vesmíru DC Comics. Žhavě se totiž spekuluje, že by tento havajský herec mohl obsadit roli vesmírného motorkáře Loba. Sám Momoa již dříve trochu tajemně naznačoval, že díky Gunnovi se Safranem se mu začínají plnit sny. A je veřejným tajemstvím, že jeho oblíbenou postavou je právě antihrdina Lobo, který pro pětipívo je schopen zmasakrovat celé planety.

Uvidíme, jak tyto plány projdou přes vedení Warner Bros. Discovery, kterým by měla dvojce Gunn/Safran předložit dlouholeté plány někdy příští týden. V těch asi nebude figurovat případné pokračování Black Adama s Dwayne Johnsonem v hlavní roli. Podle spekulací Black Adam skončí v mínusových číslech. S tím však Dwayne zásadně nesouhlasí a přišel s vlastní analýzou, která ukazuje lehce plusová čísla. 

Zatím netušíme, zda to bude stačit na pokračování, ale brzo se jistě dozvíme, jak velký přerod nás čeká ve filmové divizi DC Comics. Zajímavé je, že i Dwayne Johnson byl před lety uvažován do role mezihvězdného padoucha Loba. 

Prozatím se ani ve spekulacích neobjevily případné osudy očekávaných filmů Shazam! Fury of Gods a Blue Beetle. Oba filmy patří ještě do starých struktur a jejich nadcházející osudy jsou značně mlhavé. Bude jistě záležet i na úspěšnosti obou snímků u diváků.