Studio IFC Midnight nám brzy představí nový sci-fi snímek, který tentokrát nepochází z americké produkce. Ponese název Rubikon, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše. Píše se rok 2056. Lidstvo ale neprosperuje, spíše naopak. Hrozí mu totiž záhuba v podobě obrovského toxického mraku, který začne pokrývat téměř celou Zemi. Vlády všude na světě padají, přičemž veškerou moc přebírají obrovské korporace. Bohatí se stahují do úkrytů, zatímco chudí se dusí a hladoví. To vše sledují z vesmírné stanice Rubikon tři astronauti, Hannah (Julia Franz Richter), Gavin (George Blagden) a Dimitri (Mark Ivanir), jejichž úkolem bylo pěstování řas, které jim zároveň poskytují nevyčerpatelný zdroj kyslíku a potravy. A ti tak budou muset brzy zvážit osudy přeživších na jejich rodné planetě.

Na rozdíl od většiny lidské populace na Zemi, která pomalu umírá, se má hrdinská trojice Rubikonu dobře. A to právě díky výše zmíněným řasám. Mají tu jídlo, pohodlí a občas si i zahrají nějaké společenské hry. Zároveň ale mají všichni tři více méně odlišné názory na to, jak by měli ke katastrofě na Zemi přistupovat. Mají se odvážit vydat se zpět domů, aby mohli zachránit alespoň někoho? Nebo mají nechat starý svět zemřít, aby mohli v bezpečí a izolaci budovat nový? Dočkáme se tak střetnutí několika názorů o morální zodpovědnosti vůči svému druhu, přičemž onen střet bude postupně eskalovat.

O scénář a režii se postarala teprve čtyřiadvacetiletá Magdalena Lauritsch, přičemž se bude jednat o její celovečerní debut.

Oficiální premiéra je zatím stanovená na 1. 7. 2022.