Jeden z nejmladších komiksových Conanů, Život a smrt barbara Conana od Jasona Aarona a vydavatelství Marvel Comics, se po dlouhých dvou letech vrátí v nové minisérii King Conan. Fanoušci se mohou těšit na epický příběh, který se bude rozkládat v šesti navazujících sešitech.

Jak jsme již zmiňovali, na minisérii King Conan opět pracuje vyhlášený komiksový scenárista a výtvarník Jason Aaron, tvůrce série Skalpy a velkého množství komiksů ze světa Star Wars a příběhů o superhrdinech z univerza Marvelu. Po jeho boku se postaví turecký komiksový kreslíř Mahmud Asrar, který v minulosti pracoval na grafických románech pro vydavatelství Marvel, DC a Image.

„Za prvé, při tvorbě každého příběhu Barbara Conana se snažím vzdát hold Robertu E. Howardovi,“ řekl Aaron během rozhovoru pro magazín SYFY WIRE. „Titul Život a smrt barbara Conana, kterým jsem odstartoval svou komiksovou adaptaci Conana, byl ve všech ohledech zamýšlen jako pocta tomu, jak Howard zmapoval Conanův epický život. Takže i když se teď v nové minisérii pouštíme do doposud nezmapovaného území, stále se snažím pracovat v souladu s Howardovými poznámkami a úvahami o pozdějším životě krále Conana. Toto je příběh Conana, neklidného barbara, krále a přirozeného dobrodruha. Snažím se spojit všechny tři jeho osobnosti do jedné epické ságy, která vás přenese z trůnu Aquilonie na ostrov supů a k temné magii na samém okraji známého světa.“

Jak můžete poznat z Aaronova vyjádření, životní příběh slavného barbara komiksem Život a smrt barbara Conana rozhodně neskončil. POZOR SPOILER: Po vítězství Conana a jeho syna Conna nad Arch–Démonem Razaelem bude bezcílné dobrodružné bloudění pokračovat. Na hlavního hrdinu opět čeká nebezpečná výprava, ve které bude stát proti temné magii, monstrům či nemrtvým. Pokračování s názvem King Conan však není zamýšleno jen jako další bezhlavé dobrodružství, ale jako pohled na Conanovo stáří, a hlavně na jeho roli otce.

Princ Conn v příběhu hraje velkou roli. Velmi mě zajímal ten vztah a to, jaký bude Conan jako otec,“ dodal Aaron během rozhovoru. „Strach, který má Conan o svého syna, je ve skutečnosti jiskrou, která uvádí příběh do pohybu.“

Další dobrodružství slavného Barbara Conana odstartuje již 15. prosince/decembra 2021. O českém vydání zatím nejsou žádné informace, avšak původní Aaronův příběh Život a smrt barbara Conana vyšel v Česku pod taktovkou nakladatelství Comics Centrum. Je tak velmi pravděpodobné, že se King Conan objeví časem i u nás.