Pokud patříte mezi fanoušky českého komiksového nakladatelství Comics Centrum, tak asi víte, že v edičním plánu pro tento rok je zařazená i komiksová kniha s názvem Pohádky Oscara Wildea od amerického komiksového scénáristy a umělce Philipa Craiga Russella (Koralína, Druhá kniha hřbitovní).

Jak již název napovídá, jedná se vskutku o sbírku komiksových adaptací pohádek irského spisovatele Oscara Wildea (Obraz Doriana Graye). Samotná česky lokalizovaná sbírka obsahuje nejslavnější Wildeovy pohádky jako například Sobecký obr, Hvězdné dítě, Mladá král, Podivuhodná raketa a mnoho dalších. To vše samozřejmě dokresluje nádherná kresba Philipa Craiga Russella, která vás vtáhne do děje.

Přečtěte si také: Comics Centrum vydalo adaptaci operní klasiky Kouzelná flétna

Jak již bylo řečeno, kniha byla slíbena pro tento rok. Čím víc se ale blíží Vánoce, fanoušci už měli strach, že Pohádky Oscara Wildea letos nevyjdou. Tuto nepříjemnou myšlenku však včera zahnalo nakladatelství Comics Centrum všem fanouškům z hlavy. Na svém facebookovém profilu se přiznali, že použili veškeré své úsilí, aby kniha vyšla ještě letos.

Předobjednávky se spustí již v pondělí 14. prosince/decembra. Pokud nebudete s objednávkou příliš dlouho otálet, komiks byste měli mít ještě před Vánoci. Comics Centrum totiž slíbilo, že se 18. prosince/decembra 2020 rozběhne expedice všech do té doby došlých objednávek.

Pokud máte rádi díla kultovních historických spisovatelů a zároveň krásnou pohádkovou kresbu, tento komiks by měl být přímo pro vás. Kniha bude samozřejmě s českou lokalizací, ve tvrdých deskách a bude obsahovat téměř 200 plnobarevných stran ve formátu 185 x 239 mm.