Amerika, osmdesátá léta minulého století, křiklavě barevné extravagantní oblečení, parta dětí rozvážející noviny a jedna mysteriózní zápletka. Ne, to není nový spin–off oblíbeného seriálu Stranger Things, ale skvělá americká komiksová série Paper Girls, jejíž první svazek vyšel tento týden v Česku.

Přečtěte si také: Seriál Y: Poslední z mužů by mohl být velmi věrný své komiksové předloze

Hlavními hrdinkami série jsou čtyři dvanáctileté dívky, které se ráno po Halloweenu roku 1988 zapletou do problematiky cestování časem a do války mezi dvěma odlišnými skupinami z jiného časového období. Série Paper Girls však není pouhopouhým sci-fi příběhem o cestování časem, ale také předměstským dramatem s prvky mysteriózna, který řeší téma nostalgie, prvních zaměstnání a posledních dnů dětství.

Třicetidílnou komiksovou sérii Paper Girls vydávalo v USA nakladatelství Image Comics v letech 2015–2019. Za jejím zrodem stojí legendární komiksové duo Brian K. Vaughan a Cliff Chiang. Zatímco Vaughan je v komiksovém světě známý hlavně díky sériím Saga či Y: The Last Man, Chiang se proslavil svojí nádhernou kresbou pro vybrané díly série Wonder Woman.

Za českou verzí stojí nakladatelství CREW, které celou sérii vydá ve formě osmi větších svazků v brožovaných deskách. Českou lokalizaci má na starosti Michael Talián. 

První svazek můžete již teď zakoupit na eshopu nakladatelství či u vybraných knihkupců. Pokud vás anotace zaujala, ale zajímáte se i o estetickou stránku komiksu, na eshopu nakladatelství naleznete krátkou ukázku, která by vás o koupi mohla přesvědčit.