Pokud si dobře vzpomínáte na minulost CD Projektu RED, tak asi víte, že to před vydáním Zaklínače 3 neměli až tak růžové. Na E3 ukázali senzační gameplay, který byl přijat mírným potleskem, zatímco ukázku Fallout 4, která ve finále nedosahovala kvalit třetího Zaklínače, byla přijata obrovským řevem.

Zaklínač byl totiž v té době ta evropská značka, která měla obrovský úspěch právě v Evropě, ale moc ne v USA. Před vydáním jsme od CD Projektu RED nedostávali žádná oznámení o merchandisingu, komiksech, knihách, soškách. Byla prostě jen hra, na kterou se čekalo.

Přečtěte si také: Komiksový Zaklínač od Dark Horse ukazuje prvé stránky

A ta hra se dočkala tak obrovského úspěchu, že CD Projekt RED vystřelila mezi ty nejlepší herní vývojáře. Tento obrovský úspěch následně vedl k prodejům knižní série od Andrzeje Sapkowského i mimo Evropu a také k tvorbě komiksů, lorebooků, artbooků a jiného merchandisingu. Ze Zaklínače a studia CD Projekt RED se stal celosvětový unikát.

A to dokazuje i nový videoherní počin od tohoto studia s názvem Cyberpunk 2077. První trailer byl ukázán na začátku roku 2013, hra stále ještě nevyšla, ale už celkem dlouhou dobu si můžeme koupit tematické oblečení, sošky, plakáty a od zítra oficiální lorebook s českou lokalizací od Filipa Ženíška s názvem Svět hry Cyberpunk 2077. Taktéž jsme se dočkali oznámení anime seriálu s podtitulem Edgerunners, který by se měl na Netflixu objevit v roce 2022.

Přečtěte si také: Oficiální lorebook hry Cyberpunk 2077 se odkladu nedočká

A naposled zde máme krátkou komiksovou sérii Cyberpunk 2077 - Trauma team od Cullena Bunna (Deadpool) a Miguela Valderrama (Giants), který začal vycházet pod vydavatelstvím Dark Horse v září/septembri tohoto roku a dočkal se zatím tří sešitů s tím, že čtvrtý vyjde v prosinci/decembri 2020.

Komiksová série vypráví příběh o Nadie, jež je členkou soukromé lékařské organizace Trauma Team International. „A také jediná přeživší z neúspěšné záchranné akce, která se zvrhla v zuřivou přestřelku. Tohle není zážitek, který by chtěl člověk zopakovat, ale Nadia nemá na výběr. Musí se vydat na další záchrannou misi. Jenže jak ukáže, člověk, kterého mají zachránit, je obklíčený lidmi, kteří ho chtějí za každou cenu zabít... a to zdaleka není to nejhorší překvapení, které Nadiu čeká.“

Pokud vás tato komiksová série už v minulosti zaujala, máme pro vás dobrou zprávu. Nakladatelství CREW v poslední době zveřejňuje na svém facebookovém profilu komiksy, které bude vydávat v první čtvrtině příštího roku s českou lokalizací. A mezi nimi je právě i první svazek série Cyberpunk 2077 - Trauma team.

Čeští a slovenští fanoušci si tak budou moci tento stostránkový samostatný a uzavřený příběh užít v klidu v českém jazyce. Podle předběžných informací by měl Trauma team vyjít v únoru/februári 2021. My už se nemůžeme dočkat.