Podivná vražda, tajemná skříňka, obrovské množství padouchů sedících v cele a spousta otázek. Toto jsou základní prvky nové kriminální komiksové minisérie, na jejímž vydání v současné době pracuje obrovské vydavatelství DC Comics.

Přečtěte si také: DC Comics zveřejnilo pár stránek z hororové minisérie The Conjuring: The Lover

The Joker Presents: A Puzzlebox, jak se tato nová minisérie jmenuje, nabídne čtenářům sedm napínavých sešitů. Příběh začíná událostí, při které gothamská policie nalezne na ulici tajemnou oběť vraždy a vedle ní jakousi magickou krabičku. Jejich vězení je přeplněné těmi největšími padouchy města Gotham. Teď už jen zbývá zjistit, co se přesně stalo. Naštěstí je jeden z podezřelých ochoten mluvit, ale má to jeden háček. Tím podezřelým je ten nejhorší z nejhorších, Joker.

Série se zaměří na samotný výslech, při kterém bude Joker vyprávět na první pohled nesouvisející příběhy padouchů. Postupem času by však mělo být zřejmé, že obyčejné historky jednotlivých vězňů jsou ve skutečnosti součástí Jokerova velkého plánu.

Na tvorbě minisérie A Puzzlebox pracuje scénáristická hvězda Matthew Rosenberg, jenž se v minulosti podílel na známých komiksech ze sérií Civil War, The Punisher, Future State: Dark Detective či The Archies. Kresbu bubou mít na starosti Jesús Merino (Superman, Wonder Woman) a další začínající umělci.

První sešit detektivní série The Joker Presents: A Puzzlebox se v prodeji objeví 3. srpna/augusta 2021. Komiks nabídne přibližně 40 stránek za příjemných 5 dolarů. Předplatitelé digitální služby DC UNIVERSE INFINITE si budou moci vychutnat komiks v digitální podobě téměř o měsíc dříve