Ve velké většině případů jsou superhrdinské komiksy vhodné i pro mladší publikum. Jednou z výjimek je však odnož DC Comics s názvem DC Black Label, pod jejíž taktovkou vycházející komiksy s klasickými superhrdiny z DC univerza, ale pro dospělé čtenáře a v prestižním formátu. Tento dospělácký label vznikl v roce 2018 vydáním úspěšného komiksu Batman: Zatracení.

Přečtěte si také: Batman vyšetřuje smrt Jokera v hororovém komiksvém svazku Batman: Zatracení

První zmiňovaný komiks je důkazem, že DC Black Label je určený převážně pro temné DC charaktery jako je Batman, Joker, John Constantine nebo třeba Rorschach. Opak je však pravdou a jedním z těchto drsnějších titulů je například i komiks Wonder Woman: Mrtvá Země, jehož česky lokalizovaný svazek připravuje známé nakladatelství CREW.

Temná minisérie Wonder Woman: Mrtvá Země vycházela v letech 2019-2020 ve formě čtyř komiksových sešitů. Když nepočítáme obálku, tento projekt vznikl jen díky jedinému autorovi, který si vzal na starost kresbu i scénář. Tím autorem je chicagský komiksový scénárista a ilustrátor Daniel Warren Johnson, jenž za svou kariéru pracoval pro Image Comics, DC a Wizards of the Coast. V minulosti se proslavil například titulem Extremity, díky němuž byl nominován na Eisnerovu cenu.

Komiks s podtitulem Mrtvá Země představí čtenářům velmi nepříjemnou postapokalyptickou vizi DC univerza: „Wonder Woman měla za úkol zachránit svět lidí před lidmi samotnými. Jenže neuspěla. Když se Diana probudí ze staletí trvajícího spánku, zjistí, že Země se mezitím změnila v nukleární pustinu. Princezna Amazonek se ocitá uvězněná v temné a nebezpečné budoucnosti, kde musí ochránit poslední lidské město před obřími nestvůrami a pokusit se odhalit tajemství této mrtvé Země... aby zjistila, jestli za tohle všechno náhodou nenese odpovědnost.“

Už jen anotace dokazuje, že komiks Wonder Woman: Mrtvá Země nabídne zajímavý, depresivní a napínavý příběh ze světa, kde vás nezachrání ani to, že máte superschopnosti. Skličující pocit z příběhu navíc doplňuje nádherná retro kresba, kterou si můžete prohlédnout v přiložené ukázce.

Pokud vás komiks Wonder Woman: Mrtvá Země zaujal, v Česku ho budete moci zakoupit již 30. března/marce 2021. České vydání s překladem od Ľudovíta Platy vyjde v pevných deskách s přebalem ve velkém formátu 216 x 276 mm. Jelikož se bude jednat o kvalitnější vydání, cena se vyšplhá nad 500 korun