Pokud pravidelně sledujete novinky ze světa Star Wars, určitě jste zaznamenali novou éru, kterou na začátku roku 2021 odstartovalo vydavatelství Disney's Lucasfilm a Lucasfilm Publishing. Jedná se o velmi obsáhlý lineup románů, knih a komiksů, které se odehrávají přibližně 200 let před událostmi filmu Star Wars: Epizoda 1 – Skrytá hrozba. Přesněji řečeno jde o období s názvem The High Republic, kdy byli Jediové na vrcholu.

Přečtěte si také: Probíhá budování nové Star Wars éry - The High Republic

Během tohoto týdne se na světlo světa podívá nová komiksová série z období The High Republic s podtitulem Adventures. Za ní stojí americký spisovatel Daniel José Older (Shadowshaper) a filipínský komiksový ilustrátor Harvey Tolibao (Psylocke). Samotné vydání má na starosti známé komiksové vydavatelství IDW Publishing.

Příběh tohoto komiksu bude zasazen do vrcholného období The High Republic. Na planetu Trymant IV se vydává skupina nezkušených padawanů. Jejich úkolem je pomoci místnímu obyvatelstvu po brutálním útoku Nihilů, skupiny nemilosrdných nájezdníků.

Padawané Lula, Farzala a Qort se snaží co nejvíce pomoci zraněným a vyděšeným občanům. Mezitím se do příběhu zamotají i dva obyvatelé planety se jmény Zeen a Krix. Ti jsou součástí domorodé frakce, která nemá ráda Jedie. Kvůli jejich podivnému přesvědčení se musí rozhodnout, zda budou akceptovat statečné úsilí mladých padawanů, nebo zachrání ohroženou planetu sami.

Jak již bylo řečeno, první číslo komiksové série Star Wars: The High Republic Adventures by mělo vyjít během tohoto týdne. Přesné datum vydání by mělo spadat na středu 3. února/februára 2021