Po celkem krátké době se lidé z nakladatelství Argo na facebookové stránce Argomiks - komiksy nakladatelství Argo pochlubili dalším titulem, který by měl nejspíše v Česku vyjít během tohoto roku. Po lovecraftovském hororu Neonomicon a po komiksové adaptaci Stokerova Draculy se čtenáři podívají do postapokalyptického světa zajímavého francouzského komiksu Negalyod.

Přečtěte si také: Lovecraftovský komiks Neonomicon se brzy objeví v prodeji

Ten vznikl v roce 2018 pod rukami francouzského komiksového tvůrce Vincenta Perriota, který je pro čtenáře česky lokalizovaných komiksů nejspíše neznámý. Pro francouzský trh však vytvořil spoustu skvělých děl, mezi které můžeme zařadit například trilogii Paci, bezeslovný komiks Dog či kriminální grafický román Belleville story.

Komiksem Negalyod se ale Perriot dostal do úplně jiných vod. Samotní vydavatelé pro anglicky mluvící země tento počin přirovnávají k Dinotopii spojené se Šíleným Maxem. Příběh se odehrává v alternativní postapokalyptické budoucnosti, kde se pustou krajinou potulují dinosauři. Naopak poslední členové lidské rasy společně přežívají v technologických městech řízených vojenským režimem.

Hlavním hrdinou je dinosauří pastýř Jarii, jenž se vydává na cestu do jednoho z měst. Během putování je však jeho stádo zavražděno. Osamělý Jarri se ve městě zaplete s rebelskou skupinou, která vzdoruje místní totalitní vládě. Společně se jim povede odhalit spiknutí, jež prozrazuje skutečnou podstatu tohoto zruinovaného světa. To, co všechno Jarri zjistí, změní jeho život už navždy…

Jak již bylo zmíněno v úvodu, komiks Negalyod se díky nakladatelství Argo objeví i u nás. Zatím však nevíme, kdy to bude. Argomiks zatím zveřejnil jen originální francouzský trailer bez dalších informací. Hned, jak budeme vědět bližší podrobnosti o českém vydání, určitě se s vámi o ně podělíme. Do té doby nezbývá nic jiného než čekat.