V červenci/júli tohoto roku jsme vás v samostatném článku informovali o novém komiksovém projektu od vydavatelství BOOM! Studios s názvem BRZRKR [Berzerker], na kterém pracovali populární herec Keanu Reeves, scénárista Matt Kindt (Revolver, Sweet Tooth), kreslíř Ron Garney (Wolverine, Captain America, kolorista Bill Crabtree (BPRD) a letterer Clem Robins (Hellboy).

Přečtěte si také: Keanu Reeves pracuje na vlastnom komikse

Jedná se o dvanáctidílnou sérii, která vypráví příběh o skoro nesmrtelném polobohovi Berzerkerovi. Celý svůj život je prokletý a nucený k násilí. Po stoletích putování světem však konečně najde uplatnění a své útočiště. Začne pracovat pro americkou vládu, která ho posílá do nebezpečných akcí, jež jsou pro obyčejné smrtelníky příliš krvavé a nebezpečné. Za poslušnost je mu slíbena pravda o jeho nekonečné násilné existenci a o tom, jak ji ukončit.

Všichni moc dobře víme, že ne v každé zemi je rozšířený prodej komiksů ve formě sešitů. Proto se vydavatel rozhodl spustit na Kickstarteru kampaň, ve které si můžete předobjednat celou sérii ve formě tří svazků. Ty vám bude vydavatelem postupně posílat, až budou dokončené. Takže pokud by se vám série líbila, pojďme se společně podívat, kolik za tyto tři knihy vlastně zaplatíte.

Ze všeho nejdříve bychom si měli ujasnit, že za ceny, které vám za chvíli vyjmenujeme, dostanete tři knihy s celkovým obsahem 384 plnobarevných stran. Za slušných 50 dolarů můžete získat svazky v brožovaných deskách. Pokud byste měli zájem o exkluzivní obálky u verze s měkkými deskami, zaplatíte 75 dolarů. Fanoušci pevné vazby mohou mít buď klasickou edici za 99 dolarů nebo exkluzivní edici za 125 dolarů. Ta bude opět obsahovat limitované obálky. Výběr úrovní odměn zakončíme takzvaným BRZRKR "Blood Red" exclusive boxed setem, který obsahuje svazky v pevných deskách, každý zabalený ve slipcaseu a navíc v plechovém boxu. Za tento set zaplatíte už pořádných 250 dolarů.

Víme, že ceny nejsou úplně nejnižší, ale kvalitu a oblíbenost série dokazuje obrovský zájem a množství backerů. Za pouhé čtyři dny bylo totiž vybráno 581 458 dolarů z požadovaných 50 000 dolarů. Pokud byste tedy měli zájem, ale chtěli byste se rozmyslet, máte na zakoupení ještě 26 dní.

Knihy budou rozesílány ve vlnách. První kniha by měla vyjít v září/septembri 2021, druhá v dubnu/apríli 2022 a poslední třetí v září/septemberi 2022. Čekání na svoji odměnu je tedy během na dlouhou trať. Poslední věcí, kterou bychom chtěli zmínit, je celkem drahé poštovné. Pokud se rozhodnete objednat své kopie, za každou cestu dáte 38,58 dolarů. Za všechny svazky si tedy připlatíte celkem 115,74 dolarů, což rozhodně není málo. My si však myslíme, že to za to stojí.