Batman: The Animated Series byl animovaný seriál z devadesátých let, zaměřující se na dobrodružství netopýřího muže. Seriál je již dlouhou dobu u ledu, ale to neznamená, že se ve světě TAS nic neděje. Loňský rok totiž začala vycházet digitální komiksová série navazující na televizní seriál pod názvem Batman: The Adventures Continue. Tu nyní v roce 2021 čeká druhá sezóna a fanoušci se mají na co těšit.

Celý loňský rok se v komiksu pracovalo na zapracovnání bývalého Robina - Jasona Todda do příběhu. Ve druhé sérii se toho samého dočká jedna z nejpopulárnějších zločineckých organizací v novodobé Batmaní historii. Mám tím na mysli legendární Court of Owls neboli po našem Soví Tribunál.

Soví tribunál je relativně novou akvizicí ve světě temného rytíře. Bruce Wayne v kápi maskovaného strážce objevil tento řád až v roce 2012 na stránkách komiksu Court of Owls od Scotta Snydera a Grega Capulla. Tento komiks společně s pokračováním The City of Owls (Soví Město) patří mezi to nejlepší, co novodobé příběhy Batmana nabízejí a díky nakladatelství CREW se tyto příběhy, tak jako celý Snyderův run z eventu New 52 dostaly i k nám v českém překladu.

Popularitu Sovího tribunálu značí i fakt, že by měl sehrát zásadní roli při připravované hře od studia WB Games Montreal Gotham Knights, který by se měl zaměřit na skupinu hrdinů z Batfamily po Batmanově smrti. Hra by teoreticky měla vyjít ještě letos, ale datum neznáme a v době odkladů by nebylo překvapením, kdybychom si počkali i trochu déle. Soví tribunál se objevil i v animovaném filmu Batman vs Robin z roku 2015. Spekuluje se i o zapojení tribunálu v připravovaném filmu The Batman, kde si roli netopýřího muže zkusí poprvé Robert Pattinson

MĚSTO GOTHAM SE MĚNÍ. POTÉ, CO BYL STAROSTA HILL ZABIT NEZNÁMÝM PACHATELEM, BATMAN JDE PO STOPĚ MYSTERIÓZNÍ ORGANIZACI S NÁZVEM SOVÍ TRIBUNÁL, KTERÁ BYLA DLOUHO POHŘBENA POD ULICEMI GOTHAMU. CO MŮŽE SKUPINA ZÍSKAT STAROSTOVOU SMRTÍ A JAK MŮŽE DEADMAN POMOCI TEMNÉMU RYTÍŘI? DOVEDOU TYTO STOPY BATMANA KE STAROVĚKÉ LEGENDĚ MĚSTA GOTHAM?

OFICIÁLNÍ POPIS SÉRIE OD DC COMICS

Na druhé řadě komiksu se podílí stejné obsazení jako tomu bylo u první. Kresbu obstará dvojice Ty Templeton (kresba) a Monica Kubina (barva). Alan Burnett a Paul Dini opět stojí za scénářem. První číslo vyjde na digitálních platformách 6. května, na tištěnou verzi se dostane 1. června. U nás je vydání spíše nepravděpodobné, ale třeba nás některé z komiksových nakladatelství překvapí.