Shakespearův slavný milostný příběh Romea a Julie zná snad každý, ovšem nadcházející romantická komedie jménem Rosaline od stanice Hulu se na něj rozhodla posvítit v trochu jiném světle. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se tentokrát bude zaměřovat na Juliinu sestřenici Rosalinu (Kaitlyn Dever), která v původním Shakespearově díle hrála sice malou, ale poměrně důležitou roli. Právě kvůli ní se totiž Romeo vydá na pořádaný ples, kde se poprvé setká s krásnou Julií, do které se zamiluje. V unikátní verzi od Hulu tomu ale bude jinak. Zde už budou Rosalina a Romeo (Kyle Allen) tvořit pár, který však rozvrátí nečekaný návrat Julie (Isabela Merced). Romeo tak dá Rosalině kvůli její sestřenici košem.

Naštvaná Rosalina to ale rozhodně nehodlá nechat jen tak. Je totiž přesvědčená, že ona a Romeo si byli souzeni. A umane si, že musí Romea od Julie zase získat zpět. A to jakýmikoliv způsobem. Nemá však příliš času, protože oba dva milenci už začali plánovat svatbu, tudíž si Rosalina bude muset pospíšit. Jak je ale z traileru patrné, Julie nakonec prohlédne plán své sestřenice, čímž postupně začnou jít věci od desíti k pěti.

Podobně zmodernizovanou verzi slavného příběhu představil v roce 1996 i Baz Luhrmann ve svém chváleném snímku Romeo + Juliet, ve kterém se nejslavnější milostný příběh odehrával ve Spojených státech 90. let. Dočká se Rosaline podobně nadšených reakcí? To se holt necháme překvapit. 

O režii filmu se postarala Karen Maine, která například pracovala na britském komediálním seriálu V moci hvězd z roku 2021. Scénář si vzali na starost Scott Neustadter a Michael H. Weber. Celý snímek je adaptací knihy When You Were Mine, kterou v roce 2020 napsala Rebecca Serle.

Dále se ve snímku představí Minnie Driver, Christopher McDonald, Sean Teale, Nico Hiraga, Henry Hunter Hall a Miloud Mourad Benamara.

Oficiální premiéra na Hulu je stanovená na 14. 10. 2022.