V roce 2003, tedy v dobách, kdy mladičká Lindsay Lohan dělala ještě fajn komedie, nám režisér Mark Waters nadělil snímek Mezi námi děvčaty (Freaky Friday), ve kterém si po boku zmíněné hvězdy zahrála také Jamie Lee Curtis. Ta ve filmu ztvárnila přepracovanou matku Tess, která v poslední době nemůže úplně najít společnou řeč se svou puberťáckou dcerou Annou (Lohan). Po návštěvě čínské restaurace, kde jim stará žena nabídne koláček s proroctvím, se dalšího dne ráno probudí a zjistí, že si vyměnily těla.

Příběh filmu tak vychází z knižní předlohy z roku 1972 od autorky Mary Rodgers, která byla do filmové podoby zadaptována hned několikrát. Verze od Marka Waterse je ale se vší pravděpodobností tou nejznámější.

A pokud se řadíte mezi fanoušky této slavné komedie, tak pro vás máme (možná) dobrou zprávu. Server The Hollywood Reporter uvedl, že Disney připravuje po více než dvou desetiletích plnohodnotné pokračování, do kterého by se měly vrátit jak Lindsay Lohan, tak i Jamie Lee Curtis.

Chystaný projekt má už na palubě také svou hlavní scenáristku. Tou by se měla stát Elyse Hollander, která má za sebou zatím jen několik krátkometrážních snímků, dále se také jako scenáristka podílela na tvorbě seriálu Queens of the Stoned Age (2017). Zatím ale není známo, kdo usedne na režisérskou stoličku. O ději zatím také žádné informace nemáme, ale lze vcelku logicky předpokládat, že naše hlavní dvě protagonistky opět čeká další výměna těl.

O pokračování se každopádně šuškalo už minulý rok na podzim, kdy Jamie Lee Curtis prohlásila, že by se do druhého dílu jednoznačně vrátila. Původní film z roku 2003 slavil každopádně v kinech úspěch, z rozpočtu 26 milionů dolarů se mu celosvětově podařilo vydělat 160,8 milionů, přičemž snímek si pochvalovali i kritici. 

V nadcházejících měsících se snad dočkáme dalších informací o tom, kdo všechno se k herečkám připojí. Taktéž je otázkou, kdo nakonec snímek natočí. Bude to opět Mark Waters? Inu, když mrkneme na jeho filmografii z posledních let, tak se zdá, že tvorba komedií ho stále neomrzela, takže uvidíme. Snímek zatím nemá žádné stanovené datum premiéry.